jó borhoz jó fesztivál dukál

mitől fesztivál egy fesztivál? több napig tart, van zene, kaja is akad, inni is lehet, van belépő, meg karszalag, toitoi hegyek, ha pedig 2014-es fesztivál, akkor esik és sár is van. lesz idén egy fesztivál, amelyen garantálni tudom, hogy ha lesz is eső, sár akkor sem lesz. hogy melyik? a 23. Budavári Borfesztivál, szeptember 10-14 között. ha esik csúszós macskakő az lesz, de ez csak bizonyos mennyiségű boron túl szokott feltűnni az embereknek, akkor sem mindenkinek, mert a bornak megvan az az áldásos hatása, hogy csökkenti az apró dolgokon való bosszankodás hajlamát.

bor_720x320

az mindenki számára közismert, hogy napi egy, két pohár bor akár még jót is tesz az egészségnek, különösen nagy kedvencem, a vörösbor. az idei Borfesztivál témája ráadásul a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények? hogy akkor lesz-e ügyességi pálya fejünkön borospalackot egyensúlyozva? vagy közös tánc dekantáló üveggel a fejünkön? erről, egyelőre, nem szólnak a programismertetők, de tudtatok arról, hogy nem csak BorÁsz Válogatottunk van, hanem van néhány komoly sportmúlttal rendelkező, vagy a mai napig aktívan sportoló borászunk? idén mindegyiket megismerheted, őket is, meg a boraikat is, a Budavári Borfesztiválon.

idén, ha akarod, akkor vége lehet a borbódék közti véletlenszerű kószálásnak, mert Taste of Hungary néven tematikusan kialakított kóstoló útvonalak várnak, melyek segítségével könnyebben eligazodhatsz a zavarba ejtően bő választékon. ha nem vagy gyakorlott borozó, akkor egy-egy ilyen tematikus összeállítás különösen izgalmas tud lenni, sőt, hosszabb szerelmet is megalapozhat. bár nem fesztiválon, de egy tudatosan összeállított kóstolás alkalmával szerettem én is bele a szekszárdi, Szekszárd környéki borokba.

ha pedig fesztivál, akkor a fesztblog igazán nem hagyhatja ki ajánlatából a zenéket. szóval a borok, és a nagyszerű kaják mellett (évek óta van, remélem most is lesz a sajtos, aki sajtjait mindenféle finomságokkal süti össze. feltétlenül próbáljátok ki!), lehet rázni, rögtön az első napon az Irie Maffiára, a második, csütörtöki napon, a Csík zenekarra, pénteken pedig a 30 éves Makám húzza majd a talpalávalót, akit Rúzsa Magdi követ majd a színpadon. Szombaton a Fool Moon, és a mindig nagyszerű bulit garantáló Benkó Dixieland Band csinálja majd a bulit. Vasárnap aztán jön a népzene, az estét pedig nem kisebb név zárja, mint a Ghymes, akik “best of Ghymes” válogatásukkal érkeznek. szó, mi szó, jó bulinak ígérkezik.

akinek ez nem elég, annak ott lesz még a Törley Lovagrendi avatás, a Szüreti felvonulás és a Népzenei és Néptánc Gála.

a külföldi borok kedvelői idén Olaszországot ismerhetik meg részletesebben. lesz Prosecco, Chianti, Brunello, Asti, meg még sok más, finomabbnál finomabb szőlőlé.

ha pedig szétszelfiznéd a fesztivált, megosztanád boldog, boldogtalannal, hogy mit ittál, mit ettél, akkor nyugi, a szervezők rád is gondoltak, lesz a fesztiválon ingyenwifi. reméljük, itt tényleg működni is fog.

minden infó, árak és nyitva tartás a rendezvény oldalán.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

helyetted ordít vegyünk gyorsan még egy piát, mondtam 20:00-kor, de a pult helyett a színpad felé kellett indulnunk, mert schaffhausen módra a hiperkarma percnyi pontossággal kezdett, hogy aztán az ég által biztosított esőszünetben két órán keresztül táncoltassa, da...
Nem lesz Party Aréna sátor, de újra a szabad ég alatt a magyarok – S... Nem is olyan régen kifejtettük egy bőséges ajánlóban, miért érdemes eljönni az idei legfontosabb magyar zenei expóra, így ebbe most annyira nem is mennék bele. Még a hivatalos Sziget sajtótájékoztató előtt azonban utalnék egy-két domborzati – geodézi...
fiatalok, csak régebb óta miképpen az afrikai szavannákon lenyugvó nap vörös színében fürdőző antilopcsorda patája alatt szárba szökkenő füvek gyökerét rágcsáló bogarak neszezésére felriadó szurikáta család hangos hívószavára előbukkanó turistákkal tömött terepjáró ablaktörlő...