fesztivál lélektől lélekig

mekkora a távolság két lélek közt?
esetemben cirka 200 kilométer, ennyit kell utazni a következő fesztivál szerelemért. csalódás kizárva.

lehetetlenség eljutni minden fesztiválra, ám akkor is törekedni kell rá. azt hiszem ennyiben összefoglalható a fesztblog szellemisége. megyünk nagy fesztiválra, megyünk kicsire és különösen nagy örömmel megyünk olyanra, amit valaki ajánlott, amiről valaki valami furcsa lobogással a szemében bizonygatta, hogy nagyon is megéri az utat. szerettünk már bele így fesztiválba és egy új szerelem reményében indulunk el idén augusztusban a szerbiai Oromra a Malomfesztiválra.

azt mondják, egy malom tövében van.
azt mondják, kukoricás veszi körül.
azt mondják, medencében hűsítheted magad és a kemping ingyen van.
azt mondják, nem értik mint maradhattál eddig le róla, mert idén immár a tizedik fesztivál lesz.
azt mondom, rendben, ideje megnézni, ideje új szerelmet keresni.

böngészve a zenei programot nem állítanám, hogy a VHK kivételével bárkinek a neve is különösebben ismerős lenne, de mégis különös izgalom tölt el miközben görgetem az oldalt. mielőtt tovább olvasol kérlek nyisd meg a linket, vess a programra egy pillantást és próbáld kitalálni az izgalom okát.
…..
…..
….. túl a pillantáson? érzed a borzongást? a program színpadokra, napokra bontott, de órákra nem! pedig biztos van tervezett kezdési időpontja mindegyik bandának, de ez a program nekem azt ígéri, hogy lehet majd önfeledten élvezni a zenét, hogy nem tekernek le senkit, ha a közönség lelkesedése még a a ráadás ráadása után is tovább hajtja a bandát. ősrégi fesztiválos élmények tolulnak fel bennem, pulzusom emelkedik, várom mindazt az élményt, amit a fesztivál mottója is ígér:

A Malomfesztivál egyik fő célja idén is, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, a Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, s hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér, s egy pont a végtelenben talán te és mi leszünk, valahol a malom tövében.

kedvcsinálóként nézd meg a tavalyi official aftermoviet:

de a Malomfesztivál nem csak egy fesztivál, hanem tábor is, abból, ha már összművészet, mindjárt öt! augusztus 4-9 közt (a fesztivál előtti napokban) színházi, színész, könyvillusztrációs, zenei és filó (filozófiai) tábor is várja az érdeklődőket. a jelentkezések már rég lezárultak, de itt minden infót megtalálsz, hátha jövőre te is táboroznál.

a Malomfesztivál közösség, sok-sok elhivatott önkéntes alkotja és idén először nem csak munkával tudsz segíteni (önkéntességi infók), hanem a Community Support támogatói bérlet megvásárlásával anyagilag is. a bérlet ára 6.000 RSD/20.000 HUF/50 EUR. a támogatásért nem csak a jó ügy támogatását követő jó érzést, valamint a szervezők háláját kapod, hanem belépéskor egy valóban hasznos, csak a támogatók számára fenntartott, igazán Malmos meglepetést is.

minden infót megtalálsz a fesztivál web-, illetve FB oldalán.