party a szájnak és a fülnek

szerintem igenis értékelendő, ha egy esemény, hívjuk mondjuk fesztiválnak, elvégre három napos lesz, minőségi kajával csábítja a nagyérdeműt.
még jobban értékelendő, ha szervezők gondosan összeállított zenei programmal gondoskodnak arról is, hogy a közönség önfeledten letáncolhassa az elfogyasztott kalóriákat.

a Budapest Garden Party, amit idén először rendeznek meg Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó medrében, zenei gasztrofesztiválként jegyzi magát, sugallva ezzel azt, hogy egyforma hangsúlyt helyez az esemény mindkét elemére.
a gasztro részről majd a kóstolás után nyilatkozunk, a zenei étlap viszont már adott, fussunk végig rajta:

Május 10. péntek

   ·        Mezzoforte – 18:00

   ·        Karácsony János – 20:00

    Május 11. szombat

   ·        Ocho Macho – 16:30

   ·        Incognito – 18:30

   ·        Első Emelet – 20:30

    Május 12. vasárnap

   ·        The Next Movement – 18:00

   ·        Margaret Island – 20:00

ki más nyithatná a fesztivált mint a Mezzoforte, az 1977-ben alakult izlandi instrumentális jazz-funk/fúziós jazz együttes, akiknek Garden Party című számára nincs olyan ember aki legalább egyszer ne topogott volna.

Karácsony Jánost sem kell egyetlen magyarnak sem bemutatni, energiái kifogyhatatlanok, a közönség pedig hálásan szokta énekelni vele legismertebb dalait. James az első, a Margaret Island pedig az utolsó, vasárnapi napon lép fel, de kedvcsinálónak egy közös produkciójukat idézzük fel nektek:

a szombati nap fő fellépője az Első Emelet, csak a közönség bírja majd kifulladás nélkül, mert az tuti, hogy sem az Ocho Macho, sem az Incognito nem hagyja majd pihenni a lábakat. szerintem egy májusi este tökéletes alkalom arra, hogy előkerüljenek a nagyszekrények aljáról a válltöméses felsők és a koptatott farmerek, a színes kiegészítők és napszemüvegek, hadd legyen igazi ’80-as évek hangulat aznap a Városligetben!

aki pedig bírja vasárnapig, annak kis funkyt és minőségi, szívmelengető popzenét kínálnak a szervezők.

nem teszek úgy mint aki naprakész a svájci The Next Movement zenekar munkásságát illetően, de nézegetve klippjeiket fogadnék rá, hogy koncertjükön senki nem fog elaludni.

a vasárnap estét és magát a fesztivált is a Margaret Island zárja a maga akusztikus alapokra épülő, folkos elemeket is tartalmazó popzenéjével. Lábas Viki énekeső hangjának, színpadi jelenlétének és szerkóinak komoly rajongói vannak, tapasztaltam ezt már több nyári fesztiválon.

FB / insta / TikTok

jegyek

szervező Green Stage Production