Ekkorát szólt a Bladerunnaz minifesztiválja az A38-on! – 2. nap beszámoló

Tovább tart(ott) az ország egyik legfontosabb csapatának 25. születésnapi bulisorozata. A Bladerunnaz egész éves bulidömpingjének egy várva várt állomásán, a Blackout Weekender második napján voltunk múlt hétvégén.

bladerunnaz blackout budapest 2024
kép: Bladerunnaz

Minifesztivált tartott a Bladerunnaz április 12-én és 13-án, melynek házigazdája a Black Sun Empire volt. Az általuk fémjelzett kiadó, a Blackout sorozata visszatérőnek számít Budapesten, viszont idén rendhagyó módon ünnepeltek nálunk: két naposra bővítették a rendezvényt.

Kisebb, ám annál szerencsésebb átszervezés után úgy alakult, hogy az esemény előtti TEST-tel közös szervezésű bulit összevonták a szóban forgóval, így valóságos drum and bass ünnepségen vehettünk részt.

rohaan bladerunnaz budapest 2024
kép: Bladerunnaz

Céltudatosan, Rohaan szettjére érkeztünk meg az A38-ra, aki olyan szettet rakott le, ami jóval túlmutatott a warmup fogalmát. Eredetileg a Thys (Noisia) játszott volna, de határozottan állítjatjuk, hogy nagyon jó cserének bizonyult.

imanu bladerunnaz budapest 2024
kép: Bladerunnaz

Őt követte IMANU, akinek jelenését márcsak azért is vártuk nagyon, mert jelenleg ő a műfaj egyik nagy ígérete, amire szombat este is ráerősített. Változatos és izgalmas egy órát játszott, ami nem az eszeveszett hentelésről szólt, hanem az építkezésről és a műfajon kívüli kikacsintgatásokról szólt. A szett minden másodpercét élveztük.

emperor bladerunnaz budapest 2024
kép: Bladerunnaz

Az egy óra katartikus lezárása után pedig a neuroé volt a terep. Először Emperor állt pult mögé, aki szépen megágyazott a headliner zúzdájának, amely már a közönséget is jobban vonzotta, kezdett megtelni az A38.

black sun empire bladerunnaz budapest 2024
kép: Bladerunnaz

Aztán jött a Black Sun Empire és szó szerint felszántotta a nagytermet. A megelező este klasszikus szettje után egy modern neuro bulit csaptak, ami láthatóan mindenkit megmozgatott.

Az este utolsó nemzetközi előadóját, Myselor-t már nem vártuk meg, viszont így is túltelítődtünk törtütemekkel, a legpozitívabb értelemben. Hangulati és szervezői oldalról sem lehetett okunk a panaszra. A szettek minőségéről már esett szó, viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ritkán látni ilyen erős lineupot hazai drum and bass bulin, ez már önmagában kiemelendő.

Arról nem is beszélve, hogy az est első feléről kieső Thys-t sikerült gyorsan és minőségi előadóval cserélni. Az meg csak hab volt a tortán, hogy eredetileg két külön buliként volt meghirdetve az esemény és végül összevonták.

A BLZ jubileumi programjai viszont még korántsem értek véget, legközelebb a City Takeoverre közösen a Műjégpálya Arénában látják vendégül Dub FX-t és London Elektricity-t.