Eseménydús április, avagy zenés programdömping Budapesten

Féltávhoz érkezett a tavasz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre közeledünk a nyári fesztiválszezonhoz. Ezt nemcsak a bőrünkön érezzük, de az áprilisi programkínálat is ragyog, rengeteg izgalmasabbnál izgalmasabb zenés esemény közül tudunk válogatni!

kép: LittleBig Music Agency

A Rapgalaxis Őrzői Vol. 2 @Budapest Park

Április sok más program mellett azért is különleges, mert megnyitja kapuit az ország kedvenc szabadtéri helyszíne, a Budapest Park. A nyitóhétvége színes programkínálatából mi a második alkalommal megrendezésre kerülő Rapgalaxis Őrzői névre keresztelt hip-hop ünnepet emeljük ki, ahol olyan zenészek fognak fellépni, mint 6363, Bongor, Solére, Sisi, Ajsa Luna, Miller Dávid vagy éppen Saiid.

Facebook-esemény
Jegyek


SÉF – Hotel13 lemezbemutató @Dürer Kert

Nem is lehetett volna találóbb időpontra szervezni a Sör és Fű Hotel13 lemezbemutató koncertjét. Az ugyancsak hip-hop ínyencnek ígérkező, ám inkább az oldschool közeget megszólító eseményre a srácokon kívül Füstös, a Bizottság és a Tha Patkányz kollektívájának köszönhetően egy olyan bulinak ad otthont a Dürer Kert, ami méltó megkoronázása lesz 4. hónap 20-nak.

Facebook-esemény
Jegyek


HYPERSPACE 2024 @Hungexpo

Bár ugyanazon a napon, de ezuttal a techno kedvelőinek fog kedvezni április huszadika és a HYPERSPACE. A legendássá vált fesztivál idén is hozzá a megszokott minőségi line-upot: DJ Rush, Kobosil, Marrøn, Pan-Pot és Nina Kraviz személyeiben.

Facebook-esemény
Jegyek


Max Cooper 3D AV Live @Magyar Zene Háza

A hónap egyik legizgalmasabb eseményének Max Cooper audiovizuális estjét választottuk, aki az INOTA Fesztivál szervezőinek köszönhetően a Magyar Zene Házába tér vissza lenyűgöző 3D AV Live műsorával. A folyamatosan kísérletező londoni művész szettjei során többek közt a természet és a tudomány metszéspontjait és határait feszegeti mindezt fülsimogató techno dallamok társaságában. A tavalyi fesztiválon látottak/hallottak után mi csak ajánlani tudjuk az eseményt! Az est ívét pedig a CLOUDHITECTS csapata emeli tovább, akik hazai épületek vizuális kalandozásával, újragondolásával fogják szolgáltatni a supportot.

Facebook-esemény
Jegyek


Dub FX & London Elektricity @Városligeti Műjégpálya

A City Takeover és a Bladerunnaz csapatának köszönhetően hazai közönségkedvenc tér vissza Budapestre és ráadásul nem egyedül! A hip-hop, a reggae és a drum and bass stílusjegyeit vegyítő DUB FX-hez a Hospitality Records alapítója, London Elektricity csatlakozik egy hatalmas bulira a hónap utolsó napjára, amelynek másnapja munkaszüneti nap.

Facebook-esemény
Jegyek


Blackout Weekender @A38

Az idén 25 éves Bladerunnaz kivételes jubiluemi programjairól korábban már beszámoltunk és ezt áprilisban is megtesszük, ugyanis az április 12. és 13.-ai hétvégén kisebb fesztiválnak fog otthont adni az A38. Nem is akárhogy: A legendás dnb kiadó, a Blackout és vele együtt a Black Sun Empire, – mint meghatározó hazai közönségkedvenc – ugyanis idén két estére tér vissza. A péntek esti szett előtt DLR és Neonlight, míg a szombati előtti Emperor és Myselor fognak supportálni a hazai DJ-k mellett. A szombati nap viszont nemcsak emiatt lesz különleges!

Facebook-esemény
Jegyek


IMANU & Rohaan @A38

A Vision két kiválóságának személyében egy másik meghatározó kiadó is képviselteti magát a hajón szombaton. A szcéna egyik legnagyobb reménységének számító IMANU mellett ugyanis Rohaan áll pult mögé közvetlen a fent említett szombati Blackout-nap előtt. Ennek köszönhetően amúgy kombinált jegy is váltható, amellyel mindkét bulira be tudtok jutni. Akik szeretik a kísérletezgetős műfajokat jó adag basszussal és műfaji kitekintésekkel, azoknak erősen ajánlatos az esemény.

Facebook-esemény
Jegyek