7+2 Téli Fesztiválok a Közelben

Amikor fesztiválhangulatról van szó, a többségnek a nyár, a meleg, a hideg sör és jó zene jutnak eszébe. Ehhez viszont még félévet várnunk kell, ám addig is főzzünk abból, amink van! Most ez valahogy így néz ki: tél, hideg, forralt bor és a jó zene. Fesztiválozni tehát sokféleképpen lehet és mindegyiknek megvan a varázsa. Összegyüjtöttünk néhány környező külföldi fesztivált, amelyek egy téli nyaralás kiegészítéseként is izgalmasak lehetnek!

kép: VickyFlipFlopTravels

——————————————————————————————————————————–

🇫🇷 Snowattack @Les 2 Alpes

Rögtön kezdésnek az egyik legismertebb magyar fesztivál, a Snowattack. A francia Alpok lábánál megrendezésre kerülő 5 napos fesztivál eddig nem mellőzte a külföldi neveket és ez idén sincs másképp! Az elektronikus zene olyan nagyágyúit láthatjuk majd, mind Borgore, Netsky, Klingande, Miss Monique vagy Eelke Kleijn. Akik pedig egy kis hazaira vágynak, Lil Frakk, Fluor, Valmar, az Animal Cannibals és még sokan mások részvételére is számíthatnak.

További infók: https://www.snowattack.hu/

——————————————————————————————————————————–

🇫🇷 EFOTT Winter Break @Les Orres

Az egyetemisták kedvenc fesztiválja ismét a hegyekben! Az EFOTT Winterbreak a magyar fellépők mellett napközi programokkal is várják a téli sportok és a fesztiválok szerelmeseit. A hangulatról többek közt Fluor, Lil Frakk, Andro és Pixa gondoskodnak.

További infók: https://www.winterbreak.hu/

——————————————————————————————————————————–

🇵🇱 SnowFest @Szczyrk

Bár a naptár szerint már a télből kicsúszva, technikailag még télhez tartozó lengyel Snowfest érdekes lehet azok számára, akik a fesztiválozást egy téli nyaralás által fűszereznék. A Katowice és Krakkó közelségében található fesztivál idei fellépői közt találhatjuk a Pendulum-ot, Dimension-t és Goldie-t.

További infók: https://snowfest.pl/en/

——————————————————————————————————————————–

🇸🇰 Grape Winter @Kubinska

kép: Grape FB

A térség egyik feltörekvő fesztiválja, a szlovák Grape idén indítja először útjára a Grape Winter-t, amelynek leginkább szlovák fellépői vannak kihirdetve, de a szervezők ígéretei alapján, ez nemsokára bővülni fog külföldi nevekkel is.

További infók: https://www.facebook.com/events/5709416182468620

——————————————————————————————————————————–

🇸🇰 Konkoly Winter @Komárno

kép: Konkoly FB

Földrajzilag legközelebb a Konkoly szervezőinek téli fesztiválja áll hazánkhoz. Az elsősorban drum and bass-ben utazó komárnói fesztivál fellépői közt olyan népszerű előadók is szerepelnek, mint Katharsys vagy A-Cray, de magyar nevek is fellelhetők a line-upban Savage és Incident személyében.

További infók: https://www.facebook.com/events/1580105232438270

——————————————————————————————————————————–

🇨🇿 Let It Roll Winter @Prága

És ha már a törtütemeknél tartunk, semmiképp nem szabad kihagyni a felsorolásból a világhírű dnb óriás Let It Roll téli kiadását sem. A kétnapos prágai rendezvény névsorát Wilkinson, Black Sun Empire, Dimension és A.M.C vezetik, de a műfaj további meghatározó lemezlovasai is megtalálhatók lesznek.

További infók: https://letitroll.cz/eventy/let-it-roll-winter-2023/

——————————————————————————————————————————–

🇦🇹 Snowbooming @Mayrhofen

Térségünk egyik legnépszerűbb hegyi fesztiválja már jóval kívül esik a téli időszakon, mégis a téli fesztiválok egyik zászlóshajójaként tekinthetjük az oszták alpokban megbúvó Snowbooming-ot. A fesztivál elektronikus zenei felhozatalában megtalálható idén Jamie XX, Koven, a Hybrid Minds, a Groove Armada, Andy C és Eats Everything is.

További infók: https://snowbombing.com/

——————————————————————————————————————————–

🇨🇭 Zermatt Unplugged @Zermatt

Ugyancsak tavasszal kerül megrendezésre, ám a svájci fesztiválok egyik legkülönlegesebb szereplőjének számító Zermatt Unplugged helyszíni adottságainak köszönhetően még ilyenkor is tud hatni a téli hangulat. Nem is beszélve a fellépőkről, akik többnyire az indie műfajából lettek összeválogatva és egy olyan csokort alkotnak, ahol megtalálhatjuk például Passenger-t, az Of Monsters And Men-t, Vance Joy-t, a Bear’s Den-t vagy épp Asaf Avidan-t.

További infók: https://zermatt-unplugged.ch/en/