piknik nagyszerű közlekedéssel

talán fura közlekedési ajánlóval kezdeni egy fesztivál bemutatását, de én mindig is értékelem, ha a szervezők nem restek tenni azért, hogy rendezvényük a lehető legjobban megközelíthető legyen autózás és absztinens sofőr nélkül. ebből a szempontból szerintem a legjobb fesztivál a Paloznaki Jazzpiknik és akkor a zenéről, a fesztivál élményről még nem is szóltam.

Paloznak nem egy nagy hely a Balaton északi partján, sőt, kifejezetten kicsi, 2019-ben pontosan 546 fő lakta. és mégis, ebben a kis községben idén immár 11. alkalommal szól majd három napig a jazz, a pop, a funk és a soul. a szervezők pedig pontosan tudják, mennyire fontos, hogy ne csak a község közvetlen környezetéből jöjjenek a látogatók, hogy ne pánikoljanak azok sem akik csak a környező településeken kaptak szállást, vagy csak egy-egy estén piknikelnének, így a legjobban megszervezett Piknikbusz rendszert üzemeltetik a fesztivál ideje alatt. érkezhet a látogató akár Veszprémből, Alsóörsről, jöhet Balatonfűzfő, vagy Füred felől, sőt, akár Budapestről is, ahol a BAH-csomópontról indul és érkezik a transzferbusz.

és hogy miért is érdemes ellátogatni a dűlőbe?
egyrészről a balatoni borok miatt, a házigazda Homola Pincészet még külön borral is készül, a Jazzpiknik Olaszrizlinggel.
másrészről és legfőképp a zene, a jazz miatt. a három nap alatt fellép Nik West, Rick Astley, a Dirty Loops és a Thievery Corporation, az Incognito és a Level 42.

Nik West, a világ egyik legjobb funk-rock és soul basszusgitáros énekesnője, aki Prince mellett is gitározott, valamint Rick Astley nyitja a fesztivált augusztus 3-án. Rick Astley 2019-ben már koncertezett Paloznakon, akik akkor ott voltak, vagy például a budai várbeli koncertjén látták korábban az előadót azok egész biztos ezt a koncertet sem akarják majd kihagyni. bevallom nekem voltak fenntartásaim vele kapcsolatban, túlságosan nagy sláger volt pár száma, de koncertjén kb a 10. perc után dobtam el minden előítéletem. a pasi nem csak nagyszerűen énekel, hanem veszett humora is van, a koncert mellé remélem most is kap a nagyérdemű egy kis stand up comedyt is.

augusztus 4-én a Dirty Loops kezd, megmutatják milyan a svéd pop-funk-jazz fusion és mindenki maga döntheti majd el, hogy megérdemlik-e azokat a dícsérő szavakat, amiket Quincy Jones és Stevie Wonder mondtak róluk.
az este másik fellépője a Thievery Corporation akik Washingtonból hozzák elektronikus zenéjüket, melybe kevernek kis bossa novát, trip hop és acid jazz elemeket.

augusztus 5-én a táncé lesz a főszerep – bár ebből az előző napokban sem lesz hiány, ez szilárd meggyőződésem -, hiszen akkor lép fel az Incognito a maga táncos-funkos acid jazzével, valamint a Level 42 háta mögött az impozánsan hangzó 30+ milliós eladott lemezszámmal.

a teljes programbontást a kisebb színpadok magyar fellépőivel együtt itt találjátok.

nem mellékesen pedig most kedvezményes áron vehetitek meg jegyeiteket. az árakról, a kiegészítő programokról és mindenről amiről csak tudni érdemes tájékoztatást a Jazzpiknik oldalán találtok.