tehetünk-e úgy, mintha mi sem történt volna?

IGEN! csakis és mindenképp, meg egyébként is, ugyan már mi történt? hogy nem játszottak majd 3 évig? hogy Kiss Tibinek időre és terápiára volt szükséges, hogy talpra álljon? (respect azért, hogy emiatt nem ment a ködösítés.) 
kit érdekelnek már ezek a dolgok, amikor szombaton olyan koncertet tolt le a banda a teltházas Parkban, hogy még a legkritikusabb és a tömegben bizony hátra szorult rajongók is max a tömény rántott csirke szagon tudtak morogni. már amikor erre volt egy-két másodpercük, a feszes tempóban.

gondolom nem csak én vártam aggódva – és drukkolva – Kiss Tibi színpadra lépését, hanem, az őrjöngésből ítélve, a közönség nagyobb része is. és ő jött is, az elején még kicsit feszülten, majd dalról dalra felszabadultabban, hogy aztán a végére minden olyan legyen mintha mi sem történt volna. a dalok sorrendje egészen biztosan azzal a szándékkal – is – lett összeállítva, hogy Tibit ne terheljék túl, hogy legyen ideje visszahúzódni, vagy akár szokni, hogy közönsége újra sikítva hever a lába előtt. két óra tömény zene, húsz plusz 4 szám repített tízezer embert az ég felé, hogy aztán puhán, lágyan letegye és útjára bocsássa őket. (setlist itt)
csak boldog arcokat láttam kifelé, mitha jóllakott óvodások hagyták volna el a menzát, ahol aznap csakis és kizárólag palacsinta volt a menü.

jövőre, a tervek szerint 8-10 Quimby koncert lesz szerte az országban és azt gondolom nem is baj, ha nem koncertezik agyon magukat, főleg, ha olyan minőségű koncertet adnak, mint szombaton. köszönet érte!

a koncert élő közvetítése visszanézhető a Budapest Park oldalán.

kép forrása: Quimby FB