idén is egy Malomban őrlünk

már egy hónap sem kell és indul Oromon a Malomfesztivál, immár tényleg a jubileumi, azaz a tizedik, mi pedig újra megyünk, szaladunk, csapatba verődve, gyakorlott Malmosok, ismétlők és újoncok együtt.

tavalyi ajánlónk kissé kételkedő volt, beszámolónk viszont vészesen elfogult és akit ez utóbbi zavar, az jobb, ha nem is olvas tovább. mert ez a szerelem még tart bizony, és augusztus 8 és 10 közt viszonzást remél.

persze mi megint korábban érkezünk majd, egyrészt azért, hogy át tudjuk venni a környék hangulatát, tempóját, hogy belesimuljunk a tájba, elvesszünk a fesztiválban, ahogy a szervezők írják a fesztivál oldalán:

A Malomfesztivál egyik fő célja idén is, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, a Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, s hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér, s egy pont a végtelenben talán te és mi leszünk, valahol a malom tövében.

igazság szerint ez a fesztivál már akkor bekerült idei naptárunkba amikor a fellépőkről még semmit nem tudtunk. sőt, egészen biztos, hogy csapatunkban vannak olyanok is, akiknek fogalmuk sincs a műsorról, de ez teljesen rendben van így, a Malomra akkor is mennénk, ha egyik színpadra állót sem ismernénk.

ennek ellenére említsünk meg mégis pár fellépőt a Nagyszínpadról a napok sorrendjében, elvégre a szervezők idén igazán kitettek magukért:

augusztus 8-án, csütörtökön, a Nagyszínpadon cseh, magyar és szerb bandák váltják egymást, a Toot Ensemble, az Analog Balaton és az Artan Lili – eklektikus estére számítok. a Toot Ensemble egy kilenctagú fúvószenekar, mely instrumentális tánczenét játszik. az Analog Balaton – ahogy ők mondják magukról – egy Budapest bázisú, elektronikus zenei duó. az Artan Lilit pedig általában az alternatív rock és indie rock kategóriákba sorolják.

augusztus 9-én, pénteken jön a legismertebb név STEREO MC’S és nem kérdés, teljesen szét fogjuk ugrabugrálni, táncolni a földet a nagyszínpad előtt.

és akinek ez nem lenne elég egy napra, akkor az kap még egy Anima Sound System koncertet is, a helybélieket pedig a Kanda, Kodža i Nebojša, belgrádi alternatív rockbanda várja.

az utolsó napon, augusztus 10-én szombaton két magyar fellépő is lesz és akit különösen várok az nem is a Bëlga (bocs fiúk, pacsipersze ott leszünk!), hanem a Böiler, a zuglói punk/street rock and roll zenekar, akik 2007-ben feloszlottak, de már újra élnek és nyomulnak, augusztus második szombatján konkrétan az oromi malom tövében lévő Akácos színpadon lesznek fellelhetők.

jegyek, infók, minden egyéb a fesztivál web és FB oldalán.