Kategóriákon túlmutató őszinteség – az 1. Országos Citromail Gang találkozón jártunk

Szeptember 15-én tartották az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb előadójának és meghívottjainak koncertjét a Budapest Parkban, ahol bár ottlétünk sokáig kétséges volt, annál emlékezetesebb élményben volt részünk.

Beton.Hofi első nagyobb fellépése (április, Akvárium) nem hagyott különösebb nyomot bennünk. Olyannyira, hogy a pénteki koncertre is akkor határoztuk el, hogy biztosan elmegyünk, amikor bejelentették a vendégfellőpeket 6363, Slow Village, Kapitány Máté és Lil Frakk személyében.

Még az aznapi viharos időjárás sem szegte kedvünket a már-már Falunapra hajazó csapat összejövetelére. Az égiek is velünk voltak szerencsére, így sokakkal egyetemben már 7-kor a Park előtt várhattunk (nem is keveset).

A nehézkes bejutást követően már 6363-at (Gegét) láttuk a nagy kijelzőn, ahogy az ÉN sorait rappeli. Bár a nagy kedvenceket végigtolta, a koncert rövidsége miatt így is maradt bennünk némi hiányérzet.

És ha már korábban szó esett a Falunapról, az est második legnagyobb neve a Slow Village volt, akik a többiekkel ellentétben közel egy órát játszottak, így addigra már rendesen megduzzadt a Park. A szokásosnak mondható setlistből hiányzott néhány szám, de olyan klasszikusok, mint az F.A.Q. vagy a 2000tizenvalahány kihagyhatatlan elemei voltak így is a shownak.

Jó volt ismét látni a srácokat, az viszont tagadhatatlan, hogy az igazi Lassú Falu-élmény intimebb közegben jobban tud működni, számunkra legalábbis. 

Txybandi warmupja közben felállt a színpadon egy focipálya nézőtérre hajazó ülőtér, ahol a közreműködők mellett haverok is helyet foglaltak. A színpad további díszítőelemeire (mint a felfújható óriási Bagira-fej vagy a bogrács, amely szépen elrotyogott a 90 perc alatt) márcsak a koncert közben lettem figyelmes.

A koncertről rengeteget lehetne írni, ami viszont biztos, ritkán tapasztalható hangulat lengte át a színpadot és a kűzdőteret.

Ádi (Beton.Hofi) végig fenn tudta tartani a közönség érdeklődését, aminek egyik legfőbb oka az volt, hogy a színpad egy pillanatig sem pihent. Ahogy az egyik dal jött a másik után, úgy követték egymást a vendégelőadók, velük együtt pedig a stílusok is, amikor pedig egyedül maradt és a lírikusabb számokat játszotta, áradt belőle az alázat és az őszinteség.

Ezen a koncerten tényleg mindenki ott volt, akinek bármilyen köze van/volt a projekthez, így a legendássá vált Jolly presszós session zenekara, a Jazzbois is, akik olyannyira megalapozták a “végjátékot”, hogy igazi jazzpogó alakult ki a BALKAAN FREESTYLE alatt.

Amikor pedig azt hittük, hogy a legendássá vált OFFWHITE-nál nincs tovább, jött a legfrisebb, dnb-n alapuló BAGIRA és végül a katartikus HARD RESET

Őszintén bevallom, hogy elsősorban a vendégelőadók miatt mentünk ki a Parkba, de időközben azon kaptam magam, hogy a nyomrogós tömeg ellenére is nagyon jól érzem magam. Ádi végig nagyon szuggesztív volt és a korábbi színpadias fellépését felváltotta egy közvetlenebb, őszintébb figura, akiért több ezrek őrültek meg a Budapest Parkban. 

Tökéletes megkoronázása volt ez az elmúlt egy évnek, ami alatt Beton.Hofi az ország egyik legkeresettebb  és legkedveltebb előadójává vált. A koncert pedig bebizonyította, hogy teljesen jogosan. 

📸 képek: Budapest Park