DJ Bootsie lemezbemutató, DJ Cam, Suhaid

Bootsie négy éve adta ki első önálló lemezét The Silent Partner címmel, amely kapcsán sokan az ország egyik legjobb kezű, legígéretesebb lemezlovasaként aposztrofálták. Az utóbbi időben keveset hallhattunk önálló projektjéről, de nem véletlenül, hiszen új anyagon dolgozott.

Idén őszre el is készült legújabb, Holidays in the Shade című albuma, amelyet december 19-én zenésztársaival, a DJ Bootsie Quartet tagjaival – Kovács Gerrisohn, gitár, szintetizátor; Lázár Tibor, dob; Vázsonyi János, szaxofon, furulya – élőben mutat be az A38 Hajón.

Az utóbbi években leginkább a Žagar zenekar oszlopos tagjaként ismert DJ új albumán, ami túlnyomórészt instrumentális lett, a tőle megszokott színvonalat nyújtja. A manapság közhelyszinten emlegetett „műfajok fúziója” az ő estében nem egy pozőr szólam. Az új korongon folk, elektronika, jazz és hip hop elegyét hallhatjuk a legjobb receptje szerint.

A lemezbemutató koncert után DJ Cam, született Laurent Daumail, a francia absztrakt hip hop legnagyobb ágyúja lép színpadra, aki pályafutása során stúdiózott már szinte minden arra érdemes játékossal. Csak pár név a legnagyobbak közül: DJ Krush, DJ Shadow, Gang Starr, Rakim, Afu-Ra, Jay Dilla. A Soulshine LP-n (2002) és annak turnéján pedig zenekari felállásban is bizonyított a legkomolyabb francia jazzzenészek mellett.

Neve mára fogalommá vált az elektronikus zenei szintéren.

A bemelegítésről és a levezetésről Suhaid, hazánk egyik legsokoldalúbb DJ-je gondoskodik, a vizuálért pedig egész este a Kiégő Izzók és Kemuri felel.

Ki: DJ Bootsie Quartet, DJ Cam, Suhaid
Mikor: 2008. december 19., péntek 22.00
Hol: A38 Hajó
Mennyi: 2200/2500 Ft