Novemberi zenés programok, avagy így búcsúztatjuk az őszt

Egyre hidegebb van és egyre korábban sötétedik, érezhetően közeledik a tél. A többek számára nem kedvelt időszakban mégis van valami, ami örömmel tölti el az embert: klubkoncert-dömping. Abból pedig bőven lesz novemberben.

she past away a38 fekete zaj
kép: Fekte Zaj FB

Hip-hop 50! @Magyar Zene Háza

Nemcsak a hónap, de talán az ősz legnagyobb hip-hop eseményének ígérkezik a november 17-i szuperkoncert, ami a műfaj félévszázaddal ezelőtti születését ünnepli a hazai rapszcéna olyan neves képviselőivel, mint Saiid, Ponza, a Slow Village, 6363, Lil Frakk, Bongor, illetve Co Lee. Az élőzene további felelősei Klausz Ádám (dob), Boros Levente (dob), Heilig Tamás (basszus hangszerek), Sabák Péter (basszus hangszerek), Papp Mukunda Mátyás (gitár), Frimmel Jakab (billentyűs hangszerek), Zsigri-Nagy Bálint (percussion, sample), Őrsi András (DJ), Varga Dániel (szaxofon) és Szögi István (pozan).

Hip-hop 50! koncert Magyar Zene Háza
kép: Magyar Zene Háza FB

Jegyek
Facebook-esemény


Kontravoid, Kris Baha @Robot

Itt az ősz vége, az utcákat is egyre jobban átjárja a hideg és egyre korábban borít be mindent a sötétség. Létezik ennél jobb körülmény egy dark koncerthez? A kanadai Cameron Findlay nevével fémjelzett Kontravoid izgalmas fúziója az industrial, az electronica és a poszt-punk műfajoknak. A Fekete Zaj minőségi novemberi kínálatának egy igencsak különleges darabja a november 8-i koncert, amely a Robot-ban kerül megrendezésre. Az EBM-este másik szereplője Kris Baha lesz.

Jegyek
Facebook-esemény


Angerfist @Arzenál

A hardcore koronázatlan királya és első számú dj-je 5 év után visszatér Budapestre. Ahogy akkor, úgy most is a Play Hard csapatának sikerült tető alá hoznia a bulit, ami az Arzenál falai közt valósul majd meg november 18-án.

Jegyek
Facebook-esemény


I Hate Models @Arzenál

És ha már Arzenál és elektronikus zene (plusz arcát eltakaró alak), nem érdemes kihagyni a sorból a francia I Hate Models-t sem. A népszerű dj tempós szettjeiben feltűnnek az acid, a rave és a trance jegyei, melyet legutóbb a Szigeten mutatott meg a hazai közönségnek.

Jegyek
Facebook-esemény


Jan Blomqvist live @Barba Negra

Megmaradva az elektronikus zene vonalán, de kikcsintva a dallamosabb, hangszeres változatokhoz ajánljuk Jan Blomqvist fellépését, amelyre a hónap utolsó szombatján, 25-én a Barba Negrában kerül sor. A melodikus techno mellett hatalmas érdeklődésre számíthatunk.

Jegyek
Facebook-esemény


The Haunted Youth @A38

Üstökösként robbant be az indie műfajába a belga Joachim Liebens formációja, a The Haunted Youth. A dream pop és annak romantikáját zenéjében és szövegében is bátran vállaló alakulat ugyancsak fellépett az idei Szigeten, most viszont az A38 hajóra tér vissza november 19-én. vasárnap este.

Jegyek
Facebook-esemény