Erősre sikerült a Bilbao BBK Live első bejelentése

Fény derült az európai színtér egyik legmeghatározóbb fesztiváljának első neveire. A Bilbao BBK Live eddig is híres volt gyönyörű helyszínéről, valamint a színes és neves fellépőiről és úgy fest, hogy ha már előbbi biztosított, utóbbi kettő sem fog jövőre változni. A július 11-én, 12-én és 13-án megrendezésre kerülő fesztivál első etapjában többek közt ők kerültek be:

bbk bilbao 2024
kép: Onda Vasca

A fesztivál gazdag biodiverzitásban, és évről-évre a kortárs zene vezető művészeit, feltörekvő hangokat, kísérleti projekteket és régóta várt visszatérőket lát vendégül. A line up magjában a legkorszerűbb kanadai indie banda, az Arcade Fire szerepel, a Jungle pedig natív növényzettel körülvéve ad nevéhez hű funkpartit. Legendákból sem lesz hiány: nem kell nélkülöznünk a trip-hop nagyágyúit, a Massive Attack bristoli születésű alkotóit, sem a 2000-es évek klubhimnuszait jegyző a The Prodigy-t és az Underworld-öt. A texasi trió, a Khruangbin, ami thai nyelven repülőt jelent, életük legpszichedelikusabb utazására hívja a fesztiválozókat, az ausztrál Parcels pedig az indie és az elektronika közötti határvonalat bontja szét.

Az elektronikus zene feltörekvő tehetségei is képviseltetik magukat: az Overmono és a Folamour A/V formátumban lesznek az eklektikus elektronika zászlóvivői, a Los Bitchos a 70-es, ill. a 80-as évek cumbiájával, a londoni új-zélandi Jordan Rakei lágy tónusaival, a szigetországi Ezra Collective öttagú jazzcsapata, amely ötvözi a soult, a hip-hopot, a kalipszót és az afrobeatot, valamint a Floating Points élő előadású zenei repertoárjával járul hozzá a három naphoz. Sőt, a rendkívül sokoldalú JPEGMAFIA és provokatív avantgárd rapje, az Alvvays fülbemászó dallamai és a chicagói kreatív rapper, Noname is először látogat baszk földre.

bbk bilbao 2024 lineup 1
kép: Bilbao BBK

Amennyiben szeretnél többet megtudni a fesztiválról, olvasd el a Bilbao BBK-ról készült korábbi cikkünket!

Különleges akció keretein belül november 29-től december 1-ig akciós áron lehet megvásárolni a 2024-es jegyeket a fesztivál hivatalos, valamint a Fever Up weboldalain. Az általános árusítás december 1-jén 10:01-kor kezdődik, részletfizetési és kempingezési lehetőséggel.