The Herbaliser a hajón

Budapesten játszott a Ninja Tune egyik legmarkánsabb csapata, az ezúttal teljes zenekarral érkező The Herbaliser. A Deck Attack partysorozat idei záróakkordjaként hatalmas jazzfunkhiphop őrületet varázsoltak az A38 gyomrába. Fesztblog-beszámoló következik.

Majdnemhogy teltház várta a The Herbaliser tagjait a budapesti A38 hajón tegnap este, mikor kéthetes amerikai turnéjuk után Magyarországon léptek fel. És most nem csak DJ-set volt, mint a legútóbbi hazai fellépésükön, hanem a teljes brigád tiszteletét tette a magyar közönség előtt. A közönség hálás volt, hiszen végigtombolták a valamivel több mint egy órát, amíg a srácok a színpadon álltak.

A zenei repertoár leginkább az idén megjelent Same As It Never Was című albumból táplálkozott, de természetesen korábbi nagy slágerek is felcsendültek. Stílszerűen a címadó dallal kezdték a koncertet és bár a vokál-szekció nem volt jelentős (nem volt itt Jean Grae vagy Yungun sem), a gyönyörű Jessica Darling többször is előjött a backstage-ből, hogy letegye a közönség haját nagyszerű hangjával.

Azon kívűl, hogy nagyon jó koncertet láthattunk ami nagyon jól szólt, nem sokkal többet lehet elmondani a tegnap estéről. De mégis: nem csak a közönség, hanem az előadók is élvezték a koncertet, a a koncert utáni el-elkapott beszélgetésfoszlányok alapján imádják Magyarországot és a magyar közönséget.

A koncerten készült képeket megtalálhatjátok a lenti linken elérhető galériában, a The Herbaliser két vezetőjével, Jake Wherryvel és Ollie Teebával készült interjút pedig hamarosan egy új bejegyzés keretein belül olvashatjátok el itt, a fesztblog.hu-n.