A legütősebb 6+1 tavaszi elektronikus zenei buli Budapesten [FRISSÍTVE]

Karnyújtásnyira a kikelet, ami egyet jelent a fővárosi klubélet virágzásával. Számtalan előadó érkezik tavasszal Budapestre, számtalan zenei stílus képviseletében. Mostani cikkünkben az elektronikus zenei tér legizgalmasabb megmozdulásait vesszük sorra.

Budapest buli
kép: Deadcode Production FB

Weval (NL) live @A38

Hollandia egyik legnépszerűbb formációja ismét az A38-on koncertezik! A Reflektor Fesztivál közbenjárásával tavaly majdnem színpadra léptek a srácok, ám 2019 után négy évvel ismét a hajóra tér vissza a Weval. A duó egyedi hangzásvilága sok műfajt keresztez: megtalálható benne a szintipop, a triphop, az ambient vagy a funk. Aki szereti az élő hangszeres elektronikus zenét, annak mindenképp itt a helye!

📅 április 07., 20:00 (szombat)

Facebook-esemény
Jegyek


Carbon Based Lifeforms (SWE) live @A38

Ha új év, akkor Carbon Based Lifeforms Budapesten. A chill és ambient svéd nagykövetei rutinos visszatérőknek számítanak, olyannyira, hogy szülővárosuk, Göteborg után Budapesten léptek fel a legtöbbször (és akkor még nem is számoltuk ide az ozorás fellépéseket).

📅 március 04., 23:30 (szombat)

Facebook-esemény
Jegyek


Tim Hecker (CAN) @Magyar Zene Háza

Ha már ambient, semmiképp sem szabad kihagyni a listáról Tim Hecker előadását sem. Az évszázad egyik legjelentősebb kortárs elektronikai művésze a kísérleti műfajok szerelmeseinek megkerülhetetlen. A kanadai zeneszerző festői szépséggel varázsolja az absztarkt digitiális zajzenét éteri magasságokba. A Magyar Zene Háza szervezésében megvalósuló eseményre legújabb, No Highs című albumával érkezik. Az atmoszférikus hangulat további felelősei emcsi és OOO lesznek.

📅 április 28., 19:30 (péntek)

Facebook-esemény
Jegyek


Amelie Lens (BEL) @Arzenál

A tavasz egyik legjobban várt elektronikus zenei buliját az egyik legismertebb női techno DJ szállítja, aki garantáltan berengeti majd a gyárépület falait. Amelie Lens több éve járja Európa legrangosabb klubjait és fesztiváljait, idén pedig ismét rabul ejti Budapestet. Az Arzenál különleges helyszíne és a belga dj párosa garancia a minőségi bulizásra.

📅 március 31., 21:30 (péntek)

Facebook-esemény
Jegyek


BLACKOUT BUDAPEST: Black Sun Empire (NL), Audio (UK), Merikan (IT) @Akvárium

Ugyancsak március utolsó napján kerül megrendezésre az idei Blackout Budapest. A törtütemek olyan meghatározó alakjai fognak a lejátszó mögé állni, mint a legendás Black Sun Empire, Audio vagy Merikan. Az esemény házigazdája a Bladerunnaz, a helyszín pedig az Akvárium NagyHall-ja.

📅 március 31., 23:30 (péntek)

Facebook-esemény
Jegyek


WORAKLS² (FR) @Budai Vár

A listán szereplő néhány előadóval egyetemben Worakls is azok táborát erősíti, akiket gyakran viszontlát a magyar közönség, viszont a francia zenész többnyire nem szokványos módon teszi ezt. 2019-ben például a Dunát átszelve játszott, míg tavaly a Vasúttörténeti Parkban adott orkesztrális nagykoncertet. A Deadcode pedig ezek sorát színesíti tovább május közepén, amikoris a Budai Vár udvarában lép fel a zeneszerző. A különleges zenei élmény szinte biztosra vehető.

📅 május 20., 18:00 (szombat)

Facebook-esemény
Jegyek


HYPERSPACE 2023 @Hungexpo

Ugyancsak a Deadcode szervezésében kerül megrendezésre a régió egyik legnagyobb szezonindító beltéri fesztiválja, a Hyperspace. A legendássá vált techno eseményen olyan nemzetközi nagyágyúk mellett, mint Richie Hawtin, Dax J, Héctor Oaks, Tommy Four Seven vagy PFDJ a hazai színtér DJ-i is képviseltetik magukat, így HOT X, SanFranciscoBeat, Dave Wincent és Raul Young.

📅 április 15., 20:00 (szombat)

Facebook-esemény
Jegyek