Grace Jones, Slowdive, Air: teljessé vált a BBK Bilbao Live 2024-es névsora

A Bilbao BBK Live közzé tette a közelgő, 2024-es kiadásának összes fellépőjét, amely július 11-én, 12-én és 13-án lesz Kobetamendiben. A korábban bejelentett headlinerek, mint például az Arcade Fire, a Jungle, a Massive Attack, a The Prodigy, az Underworld, a Khruangbin és a Parcels mellett új előadók csatlakoznak majd az idei felálláshoz, egy generációk közötti utazást bemutatva ezzel.

bbk bilbao live
kép: BBK Bilbao Live

Az ikonikus és extravagáns Grace Jones, a jamaicai születésű és New Yorkban nevelkedett művész is fellép a Bilbao BBK Live fesztiválon. Grace Jones a Studio 54 szellemiségét hordozza magában, és a film, a divat és a zene világában mozog. Olyan monumentális táncslágereket ad majd elő, mint a „Slave to the Rhythm” és a „Corporate Cannibal„.

A fesztivál zenei utazásra invitálja a közönséget a dream pop és a shoegaze hangzásvilágába is. Csütörtökön a legendás francia AIR zenekar előadja „Moon Safari” című albumát, szombaton pedig a brit Slowdive lép fel.

A fesztivál első napjának fellépői között szerepel a Massive Attack, The Prodigy, AIR a „Moon Safari” albummal, valamint a Los Planetas, akik a „Super 8” című albumuk 30 éves jubileumát ünneplik. További fellépők: Folamour, Cymande, Death from Above 1979, Sen Senra, Mezerg, NewDad, El Buen Hijo, Dharmacide, Nunatak, Martín de Marte, és a Nexo Malito kollektíva.

Pénteken, a második napot Grace Jones neve fémjelzi, mellette fellép az Underworld, Khruangbin, Parcels, Jordan Rakei, Ezra Collective, MEUTE, Albert Pla a „Rumbagenarios” műsorral, Standstill, AIKO EL GRUPO, Karavana, Maria José Llergo, Daniela Pes, Ralphie Choo, Samantha Hudson, Oro Jondo, és Parkineos. Baszk zenészek közül Melenas, EZEZEZ, Silitia és S T R is fellépnek.

Az utolsó, harmadik napon az Arcade Fire, Jungle, Alvvays, Floating Points, Noname, El Columpio Asesino, Slowdive, CHALK, Zoe Gotusso, Kiasmos, Good Neighbours, Mujeres, Boye, Oki Moki, Bitxeando és Ines Hernand, DJ Daniless, valamint David Van Bylen lépnek színpadra.

A Basoa színpadon a nemzetközi klubszcéna legérdekesebb nevei lépnek fel, például DJ Tennis, Cormac, Ketiov, Sofía Kourtesis, Neska, Marcel Dettmann, Djrum, Ogazón, Jennifer Cardini, Dj Gostoso b2b Senda Fatal, Nicola Cruz, Bored Lord, Niki Lauda és Budino. John Talabot ismét zárja a fesztivált, immár ötödik alkalommal.

A fesztivál szervezői idén is nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra, különös tekintettel az akadálymentességre, mobilitásra, inklúzióra és klímavédelemre. A Last Tour, mint BCorp minősítéssel rendelkező cég, folyamatosan javítja a fesztivál társadalmi felelősségvállalását és környezetre gyakorolt hatását. A fesztivál szervezői hálásak Bilbao Város Önkormányzatának és a támogató intézményeknek.

Jegyek a fesztivál honlapján és a Fever Up platformon kaphatók, részletfizetési lehetőséggel és kemping opcióval.

Jegyek
Weboldal