Túl a line-upon – Különleges fesztiválhelyszínek Európában (1. rész)

A tökéletes fesztivál kiválasztásánál sok szempont játszik közre, de abban a legtöbben egyet érthetünk, hogy egy-egy vonzó helyszín nagyban hozzájárul a döntés meghozatalához. Nem is beszélve arról, ha ehhez egy mutatós fellépősor is párosul.

kép: FestivAll

NOS Primavera Sound @Porto, Portugália

A Primavera-család második legidősebb tagja 2012 óta tartja meg fesztiválját Portugália legnagyobb parkjában, a Parque da Cidade lombjai közt. A minden évben minőségi line-upot felvonultató rendezvény további különlegessége, hogy gyakorlatilag Európa szélén kerül megrendezésre, az Atlanti-óceán partjától pár száz méterre. Tökéletes választás egy nyaralással egybekötött fesztiválozásra!

kép: rove.me

📅 Esemény

Weboldal

🎟 Jegyek

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Melt! Festival @Ferropolis, Németország

A poszt-indusztriális környezet szépsége a fesztiválozókat is magával ragadja. Ennek illusztris példája a Melt! fesztivál. Németország egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét 1997 óta tartják meg, ezidő alatt pedig európai szinten is meghatározóvá vált. A legkurensebb elektronikus és alternatív zenei előadókból táplálkozó fesztivál a „vas városban” kap helyet június elején.

kép: Orb Mag

📅 Esemény

Weboldal

🎟 Jegyek

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Colours of Ostrava @Ostrava, Csehország

És ha már vas és ipari környzet, a közeli szomszédságunkban is van erre példa, méghozzá fele olyan messze! Csehország legnagyobb rendezvénye látogatók tízezreit vonza évről-évre, ami elnézve a díjnyertes helyszínt, nem is csoda. Ráadásul, az ostravai fesztivál szélesebb mederből merít: az elektronikus zenétől kezdve, a rockon át, egészen a világzenéig szinte bármilyen stílus megtalálható itt.

kép: Höme

📅 Esemény

Weboldal

🎟 Jegyek

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

EXIT @Újvidék, Szerbia

Ismételten nem kell messzire repülnie annak, aki különleges fesztiválélményre vágyik, ugyanis az EXIT-en egész biztos, hogy megkapja. A Duna partján fekvő Újvidék már önmagában megér egy kirándulást és ha tehetjük, érdemes július elejére időzíteni az utazást, így még elcsíphetjük a kétszer is Európa legjobbjának választott fesztivált. A Péterváradi erőd falai között megrendezésre kerülő esemény jellemzően a technotól és a rocktól hangos, de a több, mint 15 színpad közül biztosan talál mindenki valami neki tetszőt.

Ha szeretnél többet megtudni, olvasd el a fesztiválról készült beszámolónkat!

kép: Clubbing TV

📅 Esemény

Weboldal

🎟 Jegyek