Balatoni zenei fesztiválok: napsütés, vízpart, bulik/koncertek

A Balaton, Magyarország és Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava, nemcsak gyönyörű tájnak és ínyencségeknek köszönhetően vonzza a látogatókat, hanem gazdag kulturális programokkal is várja a turistákat. A balatoni zenei fesztiválok 2023-ban is rengeteg érdekes rendezvénnyel várnak, így nemcsak üdülési, hanem kulturális célpont is lehet a magyar tenger.

balatoni zenei fesztiválok 2023
kép: ZamJam

A nyári fesztiválok szerelmeseinek kedvelt célpontja a Balaton, amely elsősorban helyszíni adottságainak köszönhetően rengeteg turistát vonz évről évre. Összegyüjtöttük hát a legnépszerűbb balatoni magyar fesztiválokat, hogy a kellemest a hasznossal, nyaralást koncertekkel vegyítsük.


Balaton Sound

A Balaton Sound, Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, amely minden nyáron a Balaton déli partján varázsolja el a közönséget. A nemzetközi és hazai DJ-k mellett látványos színpadok, strandok és vízi programok várják a bulizni vágyókat. A Balaton Sound egyedülálló hangulatával és világszínvonalú zenei produkcióival a fiatalok és turisták egyik kedvenc célpontja.

balaton sound 2023
kép: szeretlekmagyarorszag.hu

👥 Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, Vini Vici, stb.

📅 június 28.-július 1.

📍 Zamárdi

Balaton Sound jegyek


ZamJam

Kulturális ínyenceknek ajánlott a ZamJam, amely bár mégcsak második alkalommal kerül megrendezésre, számos izgalmas programot tartogat. Zenei stílusban a jazz a hangsúlyos, emellett pedig beszélgetések, színházi előadásokat is megtekinthetünk július végén Zamáridban. Igazi családbarát fesztivál!

zamjam fesztivál 2023
kép: ZamJam

👥 Earth Wind & Fire, Fenyő Miklós, Szikora Róbert és az RGO, Demjén Ferenc, Budapest Bár, stb.

📅 július 27.-30.

📍 Zamárdi

ZamJam jegyek


Paloznaki Jazzpiknik

A Paloznaki Jazzpiknik a Balaton egyik legkedveltebb nyári zenei rendezvénye, amely elsősorban a jazz szerelmeseit vonzza. A festői Paloznaki hangulatos környezete tökéletes háttérül szolgál a magával ragadó zenei élményeknek. Míg a fesztiválon kiváló hazai és nemzetközi jazz művészek lépnek fel, addig a piknikezők élvezhetik a finom borokat és a helyi gasztronómia különlegességeit. A Paloznaki Jazzpiknik egy igazi zenei csemege, amely összekapcsolja a minőségi zenét, a kulináris élvezeteket és a festői balatoni tájat.

paloznaki jazzpiknik 2023
kép: hellobalaton.hu

👥 Rick Astley, Thievery Corporation, Dirty Loops, Incognito, Nik West, stb.

📅 augusztus 3.-6.

📍 Paloznak

Paloznaki Jazzpiknik jegyek


TÁBOR Fesztivál

Amennyire szomszédos Paloznak és Alsóörs, annyira távol áll egymástól a Jazzpiknik és a TÁBOR Fesztivál. Míg a jazz szerelmesei augusztus elején veszik birtokba az északi part egy részét, a rock zene szerelmesei sem maradnak balatoni fesztivál nélkül. Az idén jubiláló TÁBOR-on minden eddiginél nagyobb zúzás van kilátásban.

tábor fesztivál 2023
kép: csodasbalaton.hu

👥 Alestrom, Phil Campbell and the Bastard Sons, Tankcsapda, Leander Kills, Road stb.

📅 augusztus 23.-26.

📍 Alsóörs

TÁBOR Fesztivál jegyek


Strand Fesztivál

Bár a helyszín megegyezik a Soundéval, a Strand Fesztiválnak mégis van egy egyedi hangulata. A változatos zenei paletta magában foglalja a popot, rockot, elektronikus zenét és hip-hopot is, így mindenki megtalálhatja a számára legkedveltebb előadókat. A Balaton-part itt is sok előnnyel szolgál: strandolás, a strandröplabdázás, vízi sportok koncertek és DJ-szettek társaságában.

strand fesztivál 2023
kép: index.hu

👥 Majka, Bagossy Brothers Company, Azahriah, Dzsúdló, Carson Coma, stb.

📅 augusztus 24.-26.

📍 Zamárdi

Strand Fesztivál jegyek