Maszkabál az Akváriumban Maszkuráékkal

A cilinderes, tangóharmonikás dalszerző Maszkura és magával ragadó, dinamikus zenekara, a Tücsökraj eklektikus zenei világa 2013-ban visszatért a gyökereihez, hogy a „Pesti nők” és a „Tiszta gyümölcs” sikerei után a legjobb SOUL / FUNK / HIP-HOP muzsikák hagyományain alapuló, kísérletező, szenvedélyes esztétikai ámokfutásba kezdjen. Ennek első jele a „Lady Maga!” lemez lett, amit azóta is műsorán tart az MR2 Petőfi Rádió.

 

2014-ben elkészültek a következő lemez első darabjai, amit nem is tartottak a fiókban az album megjelenéséig. A DSP-vel közös „Szomjúság panasz” után megtudtuk milyen „Sok a lépés”. A nyári fesztivál körút után ősszel jött a „Szembogár” – a Péterfy Bori & Love Band alter himnuszának Maszkurás változata. „Micsoda férfi ez a nő” címmel az év végén kijött a legújabb daluk, amit a mértékadó erdélyi rádiók azonnal rotációban kezdtek játszani.

„Az új lemezünk anyagán rendhagyó módon úgy dolgozunk, hogy egyesével gyúrjuk készre a dalokat és mutatjuk meg a nagy világnak, így egy-egy felvételre nagyobb figyelmet tudunk fordítani. Nagyon fel vagyunk pörögve és már látszik, hogy ez lesz az eddigi legerősebb lemezünk, ami még jó sok meglepetést tartogat.” – árulta el a frontember, Maszkura.

A  nyolcadik születésnapját 2015-ben ünneplő zenekar – a kelta punk rockot képviselő Firkinnel közös – turnéjának első állomása február 13-án a kecskeméti TEKÁban lesz, majd a budapesti Akvárium Klub rétegzenéknek fenntartott Kis Halljában jön a fergeteges farsangi buli, ahová sok szeretettel és még több sörrel várja lelkes rajongóit és minden ünnepelni vágyót.

Február 20-án az Akvárium Klubban a beöltözős “maszkabál” bulihangulatának rakétáit a Colleen popos ír dallamai gyújtják be. A Firkin térdropogtatós ínyenc punkzenéje előtt Maszkura és a Tücsökraj kényezteti a nagyérdeműt a funk és a hip-hop különleges elegyével. „Egy nagyon különleges este lesz a február 20-i koncertünk az Akváriumban, ugyanis ez lesz a közös tavaszi turnénk budapesti nyitó koncerje a Firkinnel. Nem az volt a célunk, mikor terveztük a közös koncerteket, hogy a mi zenénkhez hasonlót játszó bandával álljunk össze. Inkább azt akartuk, hogy a két banda együtt egy nagyon energikus, minden szív – és lábizmot átmozgató estét tudjon produkálni. Természetesen a farsangra való tekintettel egy-két bolondsággal is készülünk, de mindent a maga idejében…” – tette hozzá a kalapos énekes.

Event: https://www.facebook.com/events/1553879178184409/