Zenés „haditudósítás” a Rapgalaxis Őrzőinek 2. ütközetéről

Április utolsó hétvégéje az első volt a Budapest Park idei szezonjának. A nyitóhétvége programkínálatából mi a Rapgalaxis Őrzőit választottuk.

rapgalaxis őrzői budapest park
kép: Budapest Park

Közeledve a fesztiválszezonhoz, sokakhoz hasonlóan mi is egyre jobban vágyunk az open-air eseményekre, így pont kapóra jött a szóban forgó esemény, az pedig, hogy a tavalyi évünk “Parkmentesen” zajlott, márcsak hab volt a tortán.

A körúton is többször szembeköszönő plakátokon feltűntett név kavalkád 2 dolgot tett biztossá számunkra a koncert előtt:

  • 1, egy egészen eklektikus eseménynek nézünk elébe
  • 2, az úgynevezett “minifesztivál” formátum helyett all star-gála jellegű lesz az esemény

Mindkettő beigazolódott.

rapgalaxis őrzői 2 fellépők budapest park
kép: Budapest Park

Az alap felállás az volt, hogy a plakáton feltüntetett előadók egymást váltva 3-3 számot játszottak el, többségében meglepetésszerű sorrendben. Ez amúgy izgalmasabbá tette a koncertet. Voltak kivételek is: Saiid esetében például sejthető volt, hogy a Gegével közösen jegyzett Negatív lesz a váltás.

saiid 6363 budapest park rapgaxis őrzői
kép: Budapest Park

A hip-hop spektrumát lefedni szándékozó eseményt pop előadókkal igyekeztek változatosabbá tenni, ami szerintem inkább akasztotta meg a koncertek lendületét, érezhetően más légkörben teltek azok a percek.

krúbi bongor budapest park rapgalaxis őrzői
kép: Budapest Park

Viszont örömünkre, többségében raptől volt hangos a Park. Ezt erősítve, az mc-k visszajöttek egy második körre, ahol meglepetésvendégekkel tértek vissza és adtak elő ráadás számokat. Ennek köszönhetően jelent meg például Kapitány Máté, Lil Frakk vagy Krúbi – utóbbi óriási üdvrivalgás közepette.

Néhány, a koncerthez kevésbé kapcsolódó tényező ellenére (későbbi kezdés, közel 20 perces beléptetés a kis tömeg ellenére) összeségében nem bántuk meg, hogy elmentünk az eseményre. Bár a fellépők közül csak néhányat vártunk igazán, jó volt egy kicsit kitekinteni a megszokott előadokból és néhányan például kellemes meglepetést okoztak, például Sisi.

Hiába volt pogó vagy jött le Lil Frakk és az előbb említett Sisi a közönségbe, nem éreztünk kirobbanó energiákat a koncerten, ami azért is lehetett, mert elég szellősen volt a közönség, ami amúgy a hangosítópultig ért csak el.

Független az új- és régisuli ellentétjeitől, igazából jó volt látni, hogy megfér ez a kettő egy színpadon.