Az első – Sziget 20 beszámoló

A mínuszos és a nullás napok lassú folyása után már kifejezetten vártam az első pozitív napot, a pörgést, a ritmust, az ezer programot.

Egy dolgot azért előrebocsátanék, mielőtt tovább olvasnál: ha a nagyszínpadi fellépők koncertjeiről vársz részletes beszámolókat, akkor más írását kell keresned. Bár, egy-egy kivétel azért mindig akad…

Kevesen vagyunk, gondoltam befelé a hídon.
Hű, de kevesen vagyunk, gondoltam, miközben átvágtam a nagyszínpad előtti téren.
Sőt, nem csak kevesebben voltunk a szokottnál, de szerintem, belülről hallgatva, csendesebb is a Sziget, mint az elmúlt években volt. Idén nem jelent gondot pillanatok alatt olyan helyet találni, ahol nyugodtan, ordibálás nélkül halljuk a másik szavát.

Az első nap egyetlen kötelező koncertje számomra a dEUS volt, de … de erről majd később.

Az Amsterdam Klezmert sikerült kihagyni, egyszerűen azért, mert elfelejtettem, hogy hátra előre kellene menni a Világzeneire. A felejtésben közrejátszhatott, hogy meg akartam kóstolni Raj Ráchel világrekord flódniját. A hitelesítés hosszas számolgatás után történt meg, majd a hatalmas flódni kígyót kiosztották a Sziget népének. Finom volt.

Nem felejtettem el a Wattican Punk Ballet koncertjét az Openen (hogy maradhatott ez a sátor ugyanott, ahol tavaly is volt?), ami érdekesnek érdekes volt, szuggesztívnek szuggesztív, de pár szám után elég is volt.

dEUS – na ez a koncert valami hihetetlenül jól kezdődött! A jó zenéhez nem kell faxni, nem kell semmi, csak jó zenészek, akik a saját, piszok jó zenéjüket játsszák. A hatalmas A38 sátor talán ha félig volt az első számok alatt, de a végére megtelt az egész és nem volt jelenlévő, aki ne őrjöngött volna.
Hogy akkor mi volt az a ‘de’ pár mondattal ezelőtt? Hát az, hogy jó zene ide, jó zene oda, én kislisszoltam a sátorból, mert várt az Olimpiai sátor, benne pedig a vizilabda közvetítés. Mondhatod, hogy elvesztettük, nem érte meg otthagyni a koncertet, de ez már utólagos okoskodás, akkor nem tudhattam. Mire visszaértem már a ráadás ment, a színpad tele emberekkel, persze, hogy ők is felhívták a közönséget a végére!

Az estében volt még Quimby – unom! – és Dopeman – szintén nem túl mozgalmas koncerttel, de azt legalább egy terep-alsóban abszolválta -, meg rengeteg mászkálás. Vagyis minden a szokott módon alakult.

Képek FB oldalunkon. Szeresd!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fesztivál News – Sziget + Campus Míg szerkesztőségünk egyik fele az elemekkel (is) harcolva közvetít nektek a szántódi Pannónia Fesztiválról, addig a maradék a vizsgaidőszak gyötrelmeit éli át börtönébe zárva. Azonban így legalább lehetőségünk van egyszerre adni hangulatjelentést a ...
Menjünk akár féláron a 20. Szigetre! Május másodikától vásárolhatóak félárú bérletek az idei, 20. Szigetre azok számára, akik bizonyítani tudják, hogy az eddigi fesztiválok közül legalább három alkalommal végig bérletesek voltak. Akik pedig az eddigi összes Szigetet végigtombolták, ők i...
We need umca-umca music! – Sziget 20 második nap Későn értem ki, jóval később, mint terveztem. De az vesse rám az első követ, aki nem ragadt ott a képernyő előtt Risztov Éva fantasztikus úszását figyelve, majd nem várta meg az eredményhirdetést. Részemről a koncerteken való ugrálás jó részét aznap ...