Színház Sziget – 0.nap

Nehéz beszámolót írni egy napról, ha a lehetséges négy eseményből kettőt teljes egészében, egyet pedig nagyrészt kihagyott a tudósító. Vagy írhatnám úgy is, hogy egyetlen programot nézett meg, azt viszont teljes egészében, míg Ákosba épp csak belehallgatott.

Egy biztos, a hajtás után rövid beszámoló következik.

A másik mínuszos naphoz egyszerűen nem volt kedvem. Csík a könyökömön jön ki, a csapból is ők folynak, és Kovács Katira kíváncsi lettem volna, de csak miatta nem volt kedvem végig állni az estét. Így állt elő az a helyzet, ami évek óta nem, kihagytam egy Sziget napot.

A nulladik napra nem a metál és nem Ákos, hanem egy színház miatt mentem. Új helyszínen, a Porondszínházban mutatta be a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház La Mancha lovagját.

A cirkuszi sátraknak különös, misztikus hangulatuk van, a Porondszínház pedig egy cirkuszi sátorban kapott helyet. Ez a színdarab pedig igazán megtalálta helyét ezen a helyszínen. Nem írhatom, hogy lenyűgözött a szereplők ellenállhatatlan játéka, mert ez nem lenne igaz. Lenyűgözött viszont a rendezés ezer ötlete, a mód, amint a teret és eszközöket használták. Ez egy olyan előadás volt, ahol az artisták nem erőltetetten, néha oda nem illően voltak jelen, hanem a produkció szerves részét képezték. Nekem a zenei kíséret is nagyon bejött és a színészek között volt pár igen jó hangú művész.
Teljesen megérdemelten tapsolta állva a közönség a művészeket az előadás végén. Ez az előadás Szigethez méltó hangulatot teremtett.

A nulladik napi metált teljesen elkerültem, olyannyira, hogy gyakorlatilag el is felejtettem, így arról beszámolót ne várjon senki.

Írok inkább Ákosról.
Ákos jött, és bevette a Szigetet, leigázta lakóit. Nem értem sikerének titkát, nekem túl steril a pasi, de nem lehet nem észrevennem, hogy a többség megőrül érte. Férfiak, nők, gyerekek, mindenki. Igen, megint voltak komplett családok rajongói szerelésben és igen, megint ott voltak a sikítozó férfiak az első sorban.
Ákost nézve mindig az az érzésem, hogy produkciójában minden ki van mérve, méghozzá patikamérlegen, nagy pontossággal, tudományos módon. Nem állítom, hogy mindig ugyanaz a recept, az egyes turnékra mindig van valami újítás, de ha egyszer összeállt a recept, akkor attól eltérés nincs.
Amit nem lehet elhallgatni, amire ki kell térnem az a hangzás. Hihetetlenül jól szólt Ákos. Hihetetlenül jól! Magyar fellépőtől ilyet még nem hallottam, sőt külfölditől is csak ritkán. És ami még Ákos javára írandó, hogy soha nem hagy hiányérzetet közönségében. A gondosan kitalált recept alapján kivitelezett koncert minden fogyasztójának garantálja a jóllakottság érzését.

A képekért látogasd meg FB oldalunkat! És ha már ott vagy, akkor szeresd is!

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Menjünk akár féláron a 20. Szigetre! Május másodikától vásárolhatóak félárú bérletek az idei, 20. Szigetre azok számára, akik bizonyítani tudják, hogy az eddigi fesztiválok közül legalább három alkalommal végig bérletesek voltak. Akik pedig az eddigi összes Szigetet végigtombolták, ők i...
We need umca-umca music! – Sziget 20 második nap Későn értem ki, jóval később, mint terveztem. De az vesse rám az első követ, aki nem ragadt ott a képernyő előtt Risztov Éva fantasztikus úszását figyelve, majd nem várta meg az eredményhirdetést. Részemről a koncerteken való ugrálás jó részét aznap ...
Sziget 2012 – összefoglaló értékelés Na, és jó volt? Mit lehet erre a kérdésre mondani? Naná, hogy jó volt! Mert egy Sziget összességében nem igazán lehet rossz. Akkor miért van, hogy egy jó Sziget végén valami hiányérzet van bennem? Ez volt a 20. Sziget. Ebben a Szigetben nem volt ...