hát szállásod van-e?

lehetsz kezdő fishingelő, vagy lehetsz őshonos tó parti FOO bölény, valószínűleg évről-évre neked is a fesztivál közeli szállás megtalálása a legnagyobb gond. így volt ez mindig, talán csak a kezdetekkor nem és így is lesz örökké, míg fesztivál a fesztivál Orfűn.

Orfű kicsi. és pont ez a jó benne. és pont ez a jóság az amitől rémálom a szállás keresés. és már nem csak a Fishing idejére, de a Fisherman Camp és a Toxic fesztivál esetében is meg kell dolgoznia annak, aki nem akar sátrazni. de mi most maradjuk a FOO-nál, ahol viszont már a sátrazók is nehéz helyzetben vannak.

ha voltál már Fishingen és sátrazni akartál, akkor tuti FOO klubtag vagy, vagy ha nem, akkor azonnal lépj be és akkor jövőre több ezer társaddal együtt ülhetsz a gép előtt és próbálhatsz helyet foglalni vmelyik utcába a helyek megnyitásának pillanatában. az utcák – Pál utca, Heaven street, Üllői út – melyeken kívül gyakorlatilag nem lehet árnyékban, vízszintes talajon felverni a sátort. nem azért mondom, de tavaly az utolsó 3 helyből – a felület, amin keresztül foglalsz kijelzi mennyi szabad hely van még – kettő az enyém lett. mit mondhatnék, még ma is büszke vagyok ügyességemre!

igazán nagy bajban persze azok vannak, akik nem akarnak sátrazni. Orfű, ismétlés ugye a tudás édesszülője, kicsi. jó, értsd normális árú, nem pajtába dobált ágyakból álló szállást találni lehetetlen, aki egyszer egy ilyet megtalált az azonnal megbeszélte a szállásadókkal, hogy akkor a következő évektől ő fixen és mindig kiveszi azt a fesztivál alatt. ezért aztán bújhatod a szállásadó oldalakat, hiába. olyan ez, mint egyes országokban a focibérlet, családon belül öröklődik.

persze nem teljesen igaz amit írok, be kell lépni a Fishing on Orfű jegyek, szállás és minden ami Fishing 🙂 FB csoportba, 0-24-ben figyelni, különösen a fesztivált megelőző 1-2 hétben és az ott feltűnő szállásra azonnal lecsapni! nem odakommentelni, h érdekel, vagy, írtam, meg hasonló, hanem azonnal felhívni a szállást és foglalni. ez is tapasztalat, egyszer majdnem így lett szállásunk Orfű egyik végén – mondjuk jó sokat kellett volna gyalogolnunk, de a szomszédos településekhez képest még mindig világbajnok szállás lett volna -, csak aztán akkor pont szerencsés évünk volt és megkaptuk egy barát szuper, sokkal közelebb lévő szállását.

és azon a szálláson tanultuk meg azt, hogy bizony nem egy évre előre kell gondolkozni. történt ugyanis, hogy fizetéskor szóltunk a szállás illetékesének, hogy akkor mi jönnénk jövőre is, írja be, lefoglaljuk a szállást, adunk előleget is, ami kell. az illetékes erre kissé szomorkásan nézett ránk és közölte, hogy jövőre már teltházuk van. ebből kiderül, hogy ez a szállás nem egy magánház volt, hanem faházak, szinte a kempinggel szemben, több apartmannal egy területen. szóval az illetékes szomorkásan nézett, mi meg szinte sírtunk, mert annyira beleéltük magunkat, h mennyire jó lesz nekünk. aztán kis szünet után az illetékes, kétségbeesésünket látva, annyit mondott még, hogy ha akarunk azért a két év múlva esedékes fesztiválra azért foglalhatunk, akkorra van még szabad helye. és mi foglaltunk. foglalót akkor csak azért nem kellett fizetni, mert a két évvel későbbi árakat még nem tudták, de egy év múlva, még mindig egy évvel a foglalt dátum előtt, azért kiderült az is.

lényeg a lényeg, Orfűn évekre előre kell tervezni! és ez egyben tanács is. ha te is fanatikus vagy, ha nagyszerűen bírtad még a Mutánst is pár éve és még most is jól teli az idő az utcákban, de tudod, hogy 2-3 év múlva derekad minden vágya már csak egy normális ágy lesz, akkor itt a recept, gondolkodj előre, foglalj előre! ha pedig, valami oknál fogva, úgy alakulna, hogy két év elteltével mégsem mennél a fesztiválra, akkor ne aggódj, szállás még nem maradt lakatlan a Fishing ideje alatt!

talán két éve már, hogy Orfűn is megjelent pár élelmes szállásadó aki napi százezret sem átall kérni egyes szállásokért, de azt csak remélni tudom, hogy az ő esetükben mégis hamisnak bizonyult előző állításom, azaz az ő szállásaik üresen maradtak. mert ami sok az sok!

a fesztivál szervezői egyébként igyekeznek mindent megtenni a szálláshelyek bővítéséért, de vannak korlátok – mondtam már, hogy Orfű kicsi? -.
2023-ban a régi aquapark területén volt a Kék hullám kemping, de az épp bontás alatt van. helyette 2024-ben lesz a Sportkemping, ami a Széchenyi tér mellett a tóparton található, 10-15 perc sétára a bejárattól. ha vannak még oda jegyek (24.jan.31én 15:00-kor nyílt a vásárlás), akkor ezen a linken próbálkozz.

sőt, az Óriás rajongók is örülhetnek és próbálkozhatnak a megadott linken, mivel 2024-ben mégis lesz még Óriás tér kemping, „hála” annak, hogy nem készültek el az oda tervezett fejlesztések.

minden egyéb info a fesztiválró itt.