Télbúcsúztató februári zenés programok – Ajánló

Február több tekintetben is különleges: ez a naptári tél utolsó hónapja, az év legrövidebb hava, a szökőévnek köszönhetően pedig idén egy nappal tovább tart. Bár a téli időjárás már egy jó ideje túlnyúlik februáron, mégis egyfajta hírnöke a kikeletnek, amit klubélet is megérez, hiszen az újévi szunnyadást követően új erőre kapnak a zenei események.

magyar zene háza koncert február
kép: Magyar Zene Háza

Apashe @Barba Negra

Műfajok találkozásának lehetnek szem- és fültanúi, akik február 24-én ellátogatnak a Barba Negra-ba, ugyanis az elektronikus- és a klasszikus zene fúzióját viszi színpadra Apashe a Brass Orchestra közreműködésével.

Facebook-esemény
Jegyek


GZA + Phunky Nomads Band @Dürer

Bár kevésbé szokatlan a hangszerek és a rap műfaji találkozása, annál különlegesebbnek ígérkezik a világhírű Wu-Tang Clan tagjának, GZA-nak és a Phunky Nomads Band Dürer Kertben megrendezendő koncertje, amire már az összes jegy elkelt.

Facebook-esemény


Verknipt Hungary @BOK Csarnok

Ugyancsak ritkaságszámba megy a világ számos helyét meghódító holland Verknipt budapesti látogatása. A hazánkban első alkalommal megrendezésre kerülő esemény, a látványos vizuálok mellett kivételes hang- és fénytechnikával és a hard techno olyan kiválóságaival, mint Nico Moreno, Shlømo vagy Alignment készül egy maratoni 15 órás bulival február 17-én.

Facebook-esemény
Jegyek


Legowelt, Kassem Mosse @Magyar Zene Háza

Maradva a techno-nál, ám annak dallamosabb vizeire evezve és a house hullámait meglovagolva ajánljuk jó szívvel a Magyar Zene Háza hóindító, nemzetközi eseményét. A sokoldaló holland művész, Legowelt és a német Kassem Mosse élő szettjeitől lesz hangos a Városliget február 2-án. A Zene Háza első gépzenei klubestjének névsorát tovább színesíti Q3A aka Route 8 és Isu.

Facebook-esemény
Jegyek


Shortparis @A38

Amennyire szokatlannak hat a sötétebb electro, a punk és a sanzonok keveredésének hangzásvilága, annyira alkot egy izgalmas egészet a Shortparis formabontó produkciója. A kollektíva nemcsak zeneiségében eklektikus, de dalszövegeikben is tetten érhető a sokszínűség, (jobban mondva többnyelvűség) miközben előadásaik a zene és színház határait feszegetik. Ebben a különleges élményben lehet része mindazoknak, akik február 17-én szombaton megtekintik a szentpétervári zenekar koncertét az A38 Hajón.

Facebook-esemény
Jegyek


Nothing But Thieves @Barba Negra

Első önálló koncertjével érkezik Budapestre a Nothing But Thieves! A brit zenekar tavaly már megjárta a Szigetet, ahol hatalmas sikert arattak, nem meglepő tehát, hogy ismét hazánkba látogatnak, ezúttal legújabb albumuk, a Dead Club City bemutatásával. A koncert a Live Nation szervezésében valósul meg a Barba Negra falai között.

Facebook-esemény
Jegyek