Európa legjobbjai közt az INOTA Festival

A nyár végén több mint 18 ezer látogatót vonzó első INOTA Fesztivál a nemzetközi vizekre is beevezni látszik: a European Festival Awardsra jelentkezett események közül a tekintélyes fesztiválszervezőkből és szakértőkből álló zsűri a héten választotta ki a shortlistre kerülő fesztiválokat, köztük a Várpalota melletti erőműben megrendezett négynapos eseményt a “Best Small Festival” kategóriában.

inota fesztivál
kép: INOTA

Az European Festival Awards 2009-ben indult útjára azzal a céllal, hogy elismerje és ünnepelje a kontinens legkedveltebb fesztiváljainak közös eredményeit, a szám szerint 12. díjátadó ünnepséget január 17-én rendezik meg a hollandiai Groningenben. 

Az INOTA-szervezők korábban a Music Hungary vizuál díjának átvételekor jelentették be, hogy a 2023-as első etap után 2024-ben új rendezvényekkel térnek vissza az elhagyatott hőerőmű területére. A 2025-ös év tervei szerint pedig a fesztivál teljes területe ismét megnyílik, hogy egy minden eddiginél nagyobb és gazdagabb élményt kínáljon az INOTA közösségének.

Ez az elismerés nem csupán az INOTA szervezőinek, hanem a rendezvényt támogató közösségnek és a résztvevőknek is szól, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy az INOTA Fesztivál a kontinens egyik legkiemelkedőbb progresszív zenei jelenségévé váljon.

inota fesztival 2023
kép: INOTA

Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt nemzetközi összművészeti programja volt 2023-ban, amelyen mi is részt vettünk.

👉 Az eseményről készült beszámolónkat itt olvashatod: https://www.fesztblog.hu/2023/09/19/egy-fesztival-amire-mar-igazan-szukseg-volt-inota-fesztival/