Varázspéntek á la Balaton Sound

Nekem a péntek lesz mézédes. Hogy miért? Úgy fog kezdődni, hogy [re:jazz], ami délután négykor olyan jól fog esni, mint egy jeges limonádé. Pár évvel ezelőtt a VOLTon már volt szerencsém ehhez a német formációhoz, és a koncert alatt garantáltan elpárolgott minden gondom. Jófajta jazz, kellemes andalgás. Slágerek, amikről dúdolás közben jut eszedbe, hogy te ezt ismered, csak valahogy nem így.

Ahogy vége, jöhet a dilemmázás. Mire menjünk? URBS dj set-jére vagy a Goldfrapp-re? Mindkettő mellett érvek és ellenérvek, bár az, hogy „ellen” az mindenképp erős túlzás. URBS ugyan csak dj set lesz, ettől függetlenül nagy valószínűséggel tovább fogja tudni fokozni az előtte fellépők által teremtett atmoszférát. Goldfrapp-en valószínűleg aktívabb táncikálás (és nagyobb tömeg) lesz. Persze ez sem vehető biztosra, mert a legújabb albumuk inkább csendes-merengős, mint arconpörgős… Ettől függetlenül azért az bőven feltételezhető, hogy a Black cherry-ről meg a Supernature-ről is el fog csattanni egy-két szintivel zúzós, klasszikus szólam.

A legoptimálisabb talán az, ha 6-tól Goldfrapp, majd a koncert végeztével visszacsorgás, és URBS utolsó órájának elcsípése. Mert aztán fél 10-kor kezdődik Federico Aubele. Ez a fiatal srác a Thievery Co.-ék egyik (ha nem A) legzseniálisabb felfedezettje. Zene formájában árad ki a szívéből a csoda. Hátborzongatóan gyönyörű, amit csinál. Annak idején (VOLT again) a koncert végén megígérte, hogy még eljön. (Akkor is ez volt, nem bírtam lekattani, rögtön kellett tudnom, hogy még lesz belőle részem. Egyébként nagyon szerény fiúnak láttam. Olyannak, aki tényleg örül, ha mondanak néhány bíztató szót neki a színpad mellett, koncert után.) 10 körül pedig majd kiderül, hogy sikerül-e őt és a gitárját otthagyni a Massive Attack-ért. Nem lesz könnyű.

23.30-kor kezdődik Koop, akik szinte (kis túlzással) már hazajárnak hozzánk. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám kb bármennyiszer meghallgatni őket. Ha még hozzáadom azt is, hogy most ott lesz bónuszként a Balaton, meg hogy koncert közben átörömtáncolok a soron következő évembe … Azt hiszem, nem is kívánok háttérnek ezekhez a pillanatokhoz mást, vagy többet.

És hogy ne legyen ilyen gyorsan vége, meg hogy stílusos legyen minden, 01.30-tól ott fogok tombolni LTJ Bukem-en. Ő és Conrad, régi haverok. Nagy szerepet vállaltak (tudtukon kívül) abban, hogy én most ott, ahol. Az a bizonyos home party elindított arra, amerre most is haladok. A szigetes szeletelést meg tudtam bocsájtani, de azért remélem, hogy most majd azt kapom, amire igazán vágyom:

C U there!

5 thoughts on “Varázspéntek á la Balaton Sound

  1. legyen bakardikola! 🙂

  2. 🙂 nem kell ketszer kerni.

  3. jaj, ez a péntek nagyon durva lesz 🙂 mindenhol kéne lenni egy kicsit…

  4. frelon55

    Senki sem említi meg Ricsihótint?
    Remélem jófajta fröccs lesz!

  5. ece: igen, sajnos ezt mi is realizaltuk a nyugati jegybodenal 🙁

Comments are closed.