Ilyen volt a Zene Háza első elektronikus zenei klubestje

Sokféle stílusnak adott már otthont a Magyar Zene Háza, a tech-house kivételével. Ez egészen péntekig így volt, amikoris Legowelt és Kassem Mosse vendégszereplésével megtartották a helyszín első elektronikus zenei klubestjét, melyen mi is jelen voltunk.

kép: Magyar Zene Háza FB

A korábban még Levon Vincent nevével fémjelzett eseményre viszonylag korán felkaptuk a fejünket, viszont akkor döntöttünk a részvétel mellett, amikor bejelentették, hogy az este új headlinere Legowelt lesz.

Bár a holland mester már többedjére látogatott Budapestre, egyedi hangzásvilága jobban felkeltette az érdeklődésünket, így nem hagyhattuk ki a Magyar Zene Háza különleges estjét.

Az esemény időpontját tekintve is ritkaságszámba ment, hiszen 7-től este 11-így volt beütemezve a timeline, ami korántsem mondható szokásosnak az ilyen jellegű buliknál. Őszintén szólva, mi kifejezetten örültünk ennek a koraiságnak.

A komfortérzetünket tovább növelte, hogy kellemes februári esténk volt aznap, így mondhatni, tavaszias volt az idő. Helyszínre érkezésünkkor már szép ember sereg gyűlt össze a Nagyteremben, ugyanis akkor már Kassem Mosse zenélt, aki nagyon igényes felvezetéssel, változatos dallamokkal és érdekes megoldásokkal bírt mindenkit táncra.

Svájci órákat megszégyenítő pontossággal vette át Legowelt a pult feletti irányítást és olyan erősen belekezdett, hogy még a közönség is megindult előre, így már kevésbé volt kényelmesen bejárható a tér. A 80-as évek elektronikus hangzásvilágát és stílusjegyeit fevonultató egy óra alatt a számítógépes hangzásból és a szintikből sem volt hiány, így előzetes várakozásainkkal ellentétben egy igencsak mozgalmas, tempós élő szettet hallhattunk.

kép: YouTube
(nem az eseményen készült kép)

A hangrendszer és az akusztika ismét remekül tette a dolgát, eltekintve a főfellépő szettjének egyes részeinél, helyenként zavaróan torzított.

Igaz, bulin kívüli negatívum, de a büfénél a szokásosnál is lassabb volt a kiszolgálás. Ennek okát a szervezők egy poszt formájában megmagyarázták és elnézést is kértek.

Eleinte furcsának hatott az elképzelés, hogy az exluzivitást és az eleganciát sugárzó Zene Házába beköltözik az elektronikus tánczene, viszont azt kell, hogy mondjam, ezt az akadályt is kiállta.

A Magyar Zene Háza meghirdetett eseményeit elnézve pedig nem úgy tűnik, mintha vége szakadnak a különleges programkavalkádnak. A repertoárból kiemelnénk egy nem mindennapi kezdeményezést: Titkos koncert, melynek fellépője az esemény kezdéséig titok, így egyfajta zenei kalandnak lehet része a látogató.