Új Balaton Sound 2024 fellépők – erősödik az underground

Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára. A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon.

balaton sound 2024 fellépők
kép: Balaton Sound

„A most bejelentett fellépőkkel együtt már tisztán látható az a törekvésünk, hogy az elektronikus zenei színtér széles választékából meríthessenek a Heineken Balaton Sound látogatói”

– kezdte a friss bejelentést Filutás Anna , a fesztivál projektvezetője.

Mint elmondta, a beach fesztiválon ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is.

„Érkezik hozzánk például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga Amelie Lens. Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre”

– mondta a projektvezető, aki hozzátette, hogy idén fellép a Soundon Adam Beyer is, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló MEDUZA, valamint Maceo Plex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumávalFellépmajdaz elektronika kultúrájával együtt lélegző Vintage Culture és élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin. 

balaton sound 2024 fellépők 2
kép: Pulzar

„A hard techno vonalat erősíti – a korábban bejelentett Nico Moreno mellé érkezve – az impozáns és megkerülhetetlen 999999999, az egyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ, Trym

– tette hozzá a projektvezető. 

A főszervező elmondta azt is, hogy több változás is várja majd a látogatókat. Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal.

„Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában”

– árulta el Filutás Anna.

Balaton Sound 2024 fellépők
Balaton Sound 2024 jegyek
Balaton sound 2024 diákbérlet