Így robbantottak a drum and bass nagyágyúi az Arzenálban

Három csapat szervezésében valósult meg múlt pénteken az őszi szezon egyik legjobban várt dnb-eseménye az Arzenálban. Itthon korábban nem tapasztalt formában, b2b szettel lépett pult mögé Camo & Krooked és Mefjus.

camo & krooked b2b mefjus budapest
kép: The Hive

Be kell vallanom, egy jó ideje nem voltunk már drum and bass bulin és az Arzenálhoz sem volt még szerencsénk, ezért amikor megláttuk az eseményt és annak headlinereit, már el is kezdtük az este tervezését.

arzenál budapest
kép: The Hive

Igazából, éjszakára nem nagyon volt választásunk, a 923 járt egyedül és bizony épphogy felfértünk rá (ekkor már sejtettük, hogy a buszozók is dárézni jönnek). Így is lett, fél egy körül álltunk sorba, de olyan gyorsan haladt a beleptetés, hogy még Dub Personal-ék szettjének a végét is elcsíptük.

dub personal arzenál
kép: The Hive

Mire az osztrák különítmény kezdett, már szépen megtelt a tánctér, elől gyakorlatilag alig lehetett mozogni, a széleken és leghátul viszont volt még mozgástér.

camo & krooked b2b mefjus
kép: The Hive

Alighogy belekezdtek a srácok a Tarantula-val, máris visszajött a régi idők feelinge, ami miatt egyből megjött a kedvünk a törtütemekre ropni.

camo & krooked b2b mefjus sientelo arzenál
kép: The Hive

És bizony a remek hangulat végig kitartott, köszönhetően a fejrázós setlistnek és a kitűnő hangulatnak, amit a közönség teremtett. A régi klasszikusok mellett szóltak friss anyagok is, így például az It’s Over, de a fellépők közös számai közül is kaptuk nem keveset, melyek közül az illusztris Sientelo-zárás ténylegesen feltette arra a bizonyos az i-re a pontot.

Korábban hallottuk már külön-külön is a két nevet: Mefjus sosem okozott eddig csalódást, míg Camo & Krooked-ot a belga Pukkelpoppon láttuk először, viszont akkor nem igazán nyerték el tetszésünket. Ahhoz viszont semmi kétség nem férhet, hogy együttesen nemcsak fülesről, de a lejátszók mögül is nagyon jól működnek.

Az Arzenál, mint helyszín sem okozott csalódást, a hang- és fénytechnika is rendben volt, az árak pedig más klubbokkal való összevetésben átlagosnak mondhatók. Egyedül a mellékhelyiségek megoldása volt szokatlan, hiszen gyakorlatilag a tánctér mellett helyezkedett el. Ugyancsak unikális, ezúttal viszont egyértelműen pozitív értelemben az elektronikus zenei felhozatal, amiben egyedülálló minőséget képvisel a Soroksári úti klub.

Érdemes figyelemmel követni a szervezők további eseményeit, bőven tartogatnak még érdekes eseményeket a szezonra.