Ebbe még a Duna is beleremegett!

Pénteken tartotta a tavalyihoz hasonló tavaszi évadzáró buliját a Bladerunnaz, melyre nem kisebb nevet hívtak el, mint a neuro egyik nagy ászát, Mefjus-t, aki egy hónapja megjelent albumát, a Manifest-et mutatta be nekünk. Mivel nemcsak a hazai közönség, de az én egyik kedvencem is, ezért mindenképp ott volt a helyünk és ha már arra jártunk, be is számolunk a történtekről.

dd
fotó: BLZ FB

Szép kis d’n’b délutánban lehetett része pénteken az A38-ra látogatóknak, ugyanis a szóban forgó event előtt a két hete indult és minden pénteken 5-kor kezdődő Friday általi lágy törtütemekre ringatózhattunk a Duna hullámain. Múlt péntek délután MVRK után Statik, majd Incident uralta a pultot, majd 23:30-kor a koncertterem ajtajai is megnyíltak, ahol Dub Personal hangolta át a korán érkezőket.

Az előbb leírtakból sajnos én semmit nem tudtam megtapasztalni, mivel 11-ig még meg kellett írnom és el kellett küldenem a szemeszter utolsó beadandóját, így csak jóval utána tudtunk megindulni. Egy utcai verekedés és néhány kéregető után el is értük célunkat és a parton megpihenve elfogyasztottuk folyékony kenyerünket. Ezt követően jutottunk fel a hajóra, ahol basszusszerető társaink tömkelegével találkozhattunk szembe.
A tömeg ellenére sokan még így sem jutottak fel, ugyanis közvetlen a kapunyitás előtt már kint volt a ’sold out’ tábla.

dd
fotó: BLZ FB

A terembe érkezve Mindscape szettje csapja meg a fülünket és kényszerít heves fej- és lábrázásokba. Ekkorra már szép számban gyűltünk össze. A spinback-ekben és a katartikus dropokban sem szűkölködő egyveleg elérte a hatását; a tánctér csordultig megtelt, az embereket pedig úgy felpörgette, hogyha a hajó nem lett volna kikötve, akkor az Artemovszk 38 már rég Belgrádnál járt volna.

sdd
fotó: BLZ FB

Mefjus pult mögötti megjelenése után pedig már valószínűleg a Fekete-tengernél kebabozna. Várható volt, de a tavalyi akváriumos bulijához hasonlóan most is egy szép hering-party kerekedett, aminek közepén ismét egy átjárót képeztünk az előre tolakodók és a távozók közt. Az őrületes csörömpölés viszont nem állt meg, sőt!  Az album, amin nagyon érződik a Noisia-hatás, legkedveltebb trackje, az If I Could már viszonylag korán lement, de a régi kedvencek, mint például a Blitz, a Pulsation, a Sunday Crunk-es remixe vagy a himnusszá vált Suicide Bassline is felcsendültek. Viszont lehet, hogy velem van a baj, de Maksim MC és alapjáraton az „emszík” jelenléte nem különösebben befolyásolják egy buli megítélését számomra. Ez most is így történt. Ellenben Mefjussal, akit végig felszabadultnak láttam és szemmel láthatóan élvezte is a mixelést. Ez lehet, hogy az új albumának a hatása, ami saját bevallás szerint egy kaland volt és megírása alatt térképezte fel a zeneírás más területeit. Mindenesetre tényleg sokszínűre és nem utolsó sorban nagyon darálósra sikeredett ez az album és a hazai közönséget is áthatotta.

Bő egy óra után következett a váltás; Phazer és Cybershot váltogatták egymást, amit már nem vártunk meg, mivel már nagyon fáradtak voltunk akkorra. Ami viszont megnyugtató volt, hogy nem mi voltunk ezzel egyedül így. Jó néhányan már a villamos váróban elaludtak.

Összeségében nagyon jól éreztük magunkat és várjuk a BLZ nyári open air folytatásait.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

The Subways újra visszatér hozzánk! A brit punk-rock-pop trió, a Subways már letarolta párszor az A38 színpadait, a hajón és a Sziget Fesztiválon egyaránt. A nyári szigetes fellépés után a Subways télen visszatér - ezúttal a hajóra -, hogy forró hangulatú klubkoncerten is bemutassa idé...
Mosógép-pop az A38-on A gyilkos humorú norvég trió, a Hurra Torpedo világkörüli turnéra indul! A poptörténet gigaslágereit rezsókra, hűtőládákra és mosógépekre áthangszerelő brigád a turné három külföldi koncertje közül az egyiket az A38 Hajón tartja. Ráadásul éppen a haj...
Bárcsak minden ilyen egyszerűen menne! – Frank Turner koncertk... Frank Turner még életében nem adott rossz koncertet. Miért éppen Budapesten kezdte volna el? Bárcsak minden ilyen egyszerűen menne! Ősszel az A38 bejelenti, hogy Frank Turner Budapestre jön. Ennek az ember megörül, mert nagyon szereti a ze...