Szombat délutáni piknikezés koncertekkel – megnéztük a La Boum fesztivált

Július 21 és 22 között rendezték meg negyedik alkalommal az ország egyik legegyedibb koncepciójával megálmodott fesztiválját, a La Boum-ot. Látva az elmúlt évek visszhangjait a “kastélyházibuliról”, leutaztunk Pusztazámorra, hogy mi is szemügyre vegyük az Öreg Tölgyfa fogadót és kertjét.

La Boum fesztivál
kép: fesztblog

Bármennyire is híresült el és szolgált mentőövként a buliznivágyóknak 2020 nyarán a rendezvény, minket mégis tavaly nyáron talált meg a Kastélyházibuli egy Beton.Hofi & Sennheiser videó formájában. Amikor pedig 2 hete ismét szembejött velünk a La Boum és láttuk, hogy a szombati nap felhozatala gyakoraltilag lefedi azokat az előadókat, akikről az idei Kolorádón lemaradtunk, elkezdtük nézegetni a lejutási opciókat.

Hamar bebizonyosodott, hogy nem túl bonyolult leutazni az ezer fős községbe, amiről a szervezők transzferbusszal, a Volán pedig óránkénti járatokkal gondoskodott. Odautazásra utóbbit (650 forintért), míg az éjszakai járatok ritkasága miatt előbbit (1800 forint) választottuk. Nem bízták a véletlenre a fesztiválozók utaztatását: a meghirdetett járatokra előre kellett jegyet váltani, ennek hála egy nagy és pofás távolsági busszal jutottunk vissza az Astoriára. De ne szaladjunk ennyire előre!

kép: fesztblog

Pusztazámori érkezésünket direkt az első fellépőhöz, a Wavyhez igazítottuk és bizony már ekkor éreztük a rendezvény Achilles-sarkait.

Mire ez a nagy sietség?

A fogadó parkjában hivatalosan egy színpad van, viszont képekről láttuk, hogy a tóparti hangulatos kis építmény előtt és a kastély belsejében lévő teremben is voltak bulik. Utóbbi napközben el volt szalagozva, előbbit pedig egyedül az éjfél előtti meglepetésvendég, Hegedűs Józsi koncertje által tapasztalhattuk meg.

kép: fesztblog

Pedig a koncertek között nagyon is volt átállási idő, ami lehetőséget biztosíthatott volna egy kis változatosságra, így viszont maradt az egy színpad és a laza timeline (Co Lee-ék például közel másfél óra után kezdtek).

Sokkal inkább piknik, mint fesztivál

kép: fesztblog

Fontos leszögezni, hogy nem állunk vad bulizók hírében (ez talán lejött az éjféli hazaindulásunkból), viszont az bátran kijelenthető, hogy a fesztiválon nem igazán tudtunk mit csinálni. Megszakításként kajálni tudtunk (pulled porknak mondott húsos szenyát), inni (vissza nem váltható repoharakból vagy dobozos lagert), kastélyon belüli kiálított relikviákat nézegetni vagy lenézni a tópartra.

A koncertek ennek ellenére kivétel nélkül élvezetesek voltak: jól összeválogatott és színes line-uppal találkozhatott, aki kilátogatott, így zenei téren nem volt unalmasnak mondható a La Boum.

A La Boum-ot tehát elsősorban azoknak a baráti társaságoknak ajánljuk, akik szeretnének eltölteni egy nyugis, sörözős/fröccsözős délutánt és amúgy jó koncerteket hallgatnának. Másodsorban pedig családosoknak, akik amúgy is szép számmal voltak kint a Kastély kertjében.

kép: fesztblog

További képeink a La Boum-ról:

📸 Fényképek: Fesztblog