Bánkitó Fesztivál 2023 fellépők – itt a lineup első adagja!

A Bánkitó Fesztivál 2022-es családias kiadása után 2023-ban is visszatér! A nyári magyar fesztiválok egyik legkedveltebb alakja idén is új tematikával jelenetkezik, tegnap pedig közzé tette első neveit, amely szokásához híven nem szűkölködik a magyar alternatív és underground zenészekben sem.

kép: Csodálatos Magyarország

A júliusi fesztiválok közt, a főszezonban, üde színfolt a Bánk mellett található rendezvény, nemhiába térnek vissza évről-évre a fesztiválozók (mi is voltunk már többször a Bánkitó Fesztiválon). A mindig új tematikával jelentekző Bánkitó az adaptáció szellemében szervezi meg idei kiadását.

„Nem lesz: felesleges hivalkodás, energiapazarlás, több ezer km-ről idereptetett zenész. Viszont lesz: buli és tánc, egy sor klafa hazai és külföldi zene, színház, durván sok meglepetés és közös gondolkodás a körülöttünk zajló, mindannyiunkat érintő változásokról”

– olvasható a Bánkitó honlapján.

kép: Bánkitó Fesztivál FB

A Bánkitó Fesztivál programokban és stílusokban gazdag fesztivál és ez a most kiadott fellépősorban is visszaköszön. A lista élén ott van a 30Y, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars és a Carson Coma is, míg ha lejjebb görgetünk olyan feltörekvő előadókat is kiszúrhatunk, mint 6363, Hundred Sins, Kolibri, Barkóczi Noémi vagy Ekhoe.

kép: Bánkitó FB

A Bánkitó jegy-kínálatában már kaphatók bérletek és napijegyek is. Előbbi február 14-ig 32.500-ért, míg utóbbit 14.000 forintért zsebelhetitek be. Ami pedig a Bánkitó szállás-kínálatát illeti, a közeli apartmanok mellett sátorjegyek is kaphatók, amely egy kétfős sátorban értendők.