Menj Te a Kobuciba! – Tavasz-nyár beharangozó

Ki ne ismerné a Kobucit! Tényleg ki? Most tavasszal pótolhatja. Óbuda múlt századi ódon, vaskos, magas falai között, a Zichy Kastélyban, nem messze a hurrá megyünk a Szigetre, árpád hídi megállójától, szóval Főtér 1. Aki nem ismerné, ez is egy nyári fedetlen, feledhetetlen szórakozóhely a város közepén, tele jó kis koncertekkel,  és hál’ Istennek még egy hülye se akart zászlót tenni a helyére.

fotó: Kobuci FB

A színpad kábé akkora, mint a konyhám, és a derekamig ér. Mégis szeretek ide járni, mert eldugott, bájos és mindent megkapok, amit nagyobb társainál, csak sokkal családiasabb. Az italárak korrektek, lehet enni  is:  a helyiek általában a névadó nevezetességet, a kolbászos bucit, azaz kobucit esznek. A szórakozóhely mégis abban különbözteti meg magát a többiektől, hogy a népzene elsődleges szerepet kap, és a kisgyerekek is. Azok meg mehetnek a sarokba, de nem elgondolkozni a legutóbbi csínytevésen, hanem játszani, így a családok is bátran lejöhetnek. Pláne akkor, amikor délelőttönként Alma, Kolompos és Kaláka elődadásokkal gondolnak rájuk.

Láttam itt már olyan nagyszínpados együtteseket, mint Kiscsillag, Bëlga, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik vagy épp a Quimby. Utóbbi igen emlékezetesre sikerült. Tavaly egy óriási zuhé kapott el engem, a kis színpad perceken belül elázott, a srácok szinte minden elektromos hangszert kimenekítettetek. Mivel azonban a buli fele már lement és a bőrig ázott közönség csak nem akart oszolni a szélvédett helyről, Varga Líviusz, Gerdesits Faszival és Nagy Dáviddal majd bő félórás konga-dob showt nyomtak le.

Na, ennyi hájp a helynek. Nézzük, mi a menü tavasszal! Április 25-én Maszkuraék kezdik a sort, másnap Besh O droM, vasárnap pedig Budapest Folk Fest Gála a Fanfara Complexával és a román Fanfara Shukarral. Április 30-án Kerekes Band, május 2-án pedig az osztrákok blues kiválósága Ripoff Raskolnikov ad koncertet. Május 3-án és 4-én pedig Óbuda Napja, ez a kedvencem. Az egész napos ingyenes rendezvényhez a Kobuci is csatlakozik, a közeli téren eszem-iszommal marasztalják a zenére vágyókat. Elöljáróban annyit lehet tudni, hogy a rockabilly-s Pluto és az új albumukat hamarosan bemutató Ivan and the Parazol is biztosan fellépnek majd.

Ilyen a Kobuci

A folk vonalat a Tárkány művek, Cimbaliband, Napra és Lajkó Félix erősíti a tavasz-nyár folyamán. Utóbbi jegyvételére érdemes idejekorán rástartolni, mert rekordsebességgel szoktak elfogyni. Az összeölelkezős, romantikázos virágmintás estékre pedig az egyre sikeresebb magyar pop-rockot acapellásító Budapest Voices-t, illetve a Farkas Robi köré gyűlt alter all star válogatottat a Budapest Bárt emelném ki. Az elektronikus vonalat a Harcsa Vera által fémjelzett Bin-Jip, míg a lágy jazzt a Gereben Zita Quintet képviseli majd.  Újabb névsorral és kobucis beszámolókkal tavasszal jelentkezünk.

Kobuci eseménynaptár és fácse:

http://kobuci.hu/hu/#cal=2014-4-21

https://www.facebook.com/KOBUCI

One thought on “Menj Te a Kobuciba! – Tavasz-nyár beharangozó

  1. KOBUCI Kert

    Kedves nekedirom!

    Itt az ideje bővíteni a konyhát! 🙂

    Köszönjük a remek beharangozót!

    Üdv:

    KOBUCI Kert

Comments are closed.