Újranyit a Turbina Kulturális Központ!

Több, mint félév után ismét megnyitja kapuit a főváros egyik kedvenc létesítménye, a Turbina Kulturális Központ. A 8. kerületi szórakozóhely szimbolikusan a tavasz első hétvégéjén nyit meg egy több napos bulival.

turbina kulturális központ
kép: rendezvenyhelyszinek.hu

2021-es őszi nyitása óta a Turbina Budapest egyik megkerülhetetlen kulturális helyszínévé vált és a 9 hónap alatt, amíg nyitva voltak, napról napra látták el programokkal a látogatókat. 

A Turbina szórakozóhely a kerületi szabályozások miatt kényszerült bezárni, viszont a szervezők közleményéből az derül ki, hogy ezt sikerült megoldani:

Az első 9 hónapnyi működés után igyekeztünk levonni tanulságokat, és javítani a ház gyerekbetegségein. A kerületi Önkormányzat és a Kormányhivatal segítségével az engedélyeinket is sikerült a számunkra megfelelően módosítani. Így a nagyon nehéz üzleti helyzetünk ellenére úgy érezzük, hogy bele merünk vágni egy nyitásba, hogy újrakezdjük, vagy talán inkább folytassuk azt a kulturális és közösségépítő tevékenységet, amit 2021 őszén elkezdtünk. Hiszünk benne, hogy szüksége van a Turbinára a városnak.

Turbina Budapest
kép: Turbina FB

A Turbina Kulturális Központ közelgő események tekintetében még nem kínál sok mindent, viszont azt már tudjuk, hogy a természet éledésével a Turbina is újra megnyílik, így március 3-án és 4-én tartja nyitóhétvégéjét a Vajdahunyad utcai hely.