Hollandia lemezt mutat be a hajón – Kraak & Smaak @ A38

A kontinens egyik legjobb funk-hiphop-acidjazz együttese, a holland Kraak & Smaak jó pár teltházas A38-koncert után visszatér, hogy egészen friss, a budapesti fellépés után pár nappal megjelenő új albumát bemutassa a budapesti közönségnek. Forró hangulatú, táncos klubkoncert a Chrome Waves megjelenése alkalmából! A fellépésre koncert+vacsorajegy is váltható, aminek ára a fellépés mellett magában foglalja az azt megelőző menüvacsorát az A38 Hajó éttermében.

A holland popzene jó pár éve a legjobbak közé tartozik a kontinensen: változatos, friss, érdekes és egyedi. És az egyébként is magas színvonalú mezőnyből talán még jobban kiemelkedik az egyik legfrissebb és leginkább egyedi elektronikus funk-soul produkció: a Kraak & Smaak. A triót 2003-ban alapította három biztos kezű stúdióróka, Oscar de Jong, Mark Kneppers és Willem Plug. Kevés zenekar futott be hasonló villámkarriert a kontinensről, hiszen nemsokára már az SXSW, a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiváljain döngölt élő fellépéseivel, emellett a DJ-különítmény hatalmas partikkal lelkesítette a közönséget.

A Kraak & Smaak (ami a holland „ropogós és finom” kifejezés kifordítása) valóban ropogós és finom muzsikát játszik: a legjobb acid jazzből, hiphopból, soulból és döngölős funkból összegyúrt, magával ragadó partizenét. A Leidenből indult zenekar méltó a város másik híres termékéhez, a leideni palackhoz: az együttes igazi kondenzátor, ami igazán az élő koncerteken működik, és hatalmas energiakisülések kíséretében villanyozza fel a közönséget. Mindebben természetesen óriási szerepe van a fellépéseken közreműködő bájos énekesnőnek, Berenice-nek, és a népeket azonnal megőrjítő MC-nek, Sebnek.

A Kraak & Smaak nem először jár az A38-on. Tavaly telt ház előtt bizonyította be, hogy a kontinens egyik legjobb funk-partizenekara, előtte a Szigeten táncoltatott meg tizenvalahányezer embert a Party Arénában. A mostani koncertnél aktuálisabbat pedig el sem lehet képzelni: október 28-án jelenik meg a zenekar legújabb, Chrome Waves című nagylemeze, amiről már bőséggel csöpögtetik az információkat és teszik elérhetővé a számokat az együttes honlapján és Soundcloud oldalán. A legutóbbi kislemezdal, a Good for the City pedig azonnal az európai klub-slágerlisták élére került, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a jól megszokott Kraak & Smaak-őrületre számíthatunk.

http://soundcloud.com/kraaksmaak

Az előzenekar, a Mystical Plants az ezredforduló elején kezdte meg tevékenységét, habár a kétfős alakulat tagjai (Munkácsi István és Balázs Béla) már korábban több hazai jazz- és funkzenekaraban játszottak együtt.

István 20-25 éves gitáros múltja után úgy érezte, hogy szeretné a saját elektronikusabb, acid-jazz ízű elképzeléseit megvalósítani és társulva Bécivel – aki mint basszusgitáros játszott vele – el is kezdte azt. Mindketten rajongtak az újszerü funk és jazz hangzásokért és ez volt az a kiindulópont, amire alapozva felépítették sajátos,minden görcsösségtől mentes, simulékony muzsikájukat. Az elektronikáért és a dalok szerkesztéséért elsősorban Béci a felelős, a dalszerzés azonban közös munka, amit abszolut családias hangulatban számos nagyszerű hangszeressel vagy éppen vokalistával összedolgozva tesznek még színesebbé.

Kraak & Smaak Live Band (NL) – Chrome Waves lemezbemutató, The Bras

2013. október 23., szerda 20h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő, koncertterem

Belépő: 4000 Ft, elővételben: 3500 Ft. Koncert+vacsorajegy, csak elővételben: 7000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert a Zenére éhesen? Programsorozat része, aminek támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

http://www.a38.hu/hu/program/kraak-smaak-live-band-nl-1

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

nAgykutyák a kertben Mit nekem vihar, riasztás, él a reményhal, egyébként sem vagyok papírkutya, csak nem fogom kihagyni a ritka alkalmat, hogy Braindogsra táncolak a Kobuciban? Fotóscuccok tetejére be az esőkabát, amit persze végül hiába cipeltem. A Kobuci kertet messze...
Korál original ha azt mondom, hogy május 17-én Korál a Barba Negra Track-ben, akkor az emberek egy része megrántja a vállát, hogy na és, egy másik része meg visszakérdez, hogy mi a fene az a Korál? egy dolog biztos, a visszakérdezők mindegyike 20as éveit járja, vag...
Lazulás ezerrel – Morcheeba a PeCsában Budapestre jön a lazulós zenék királya, a Morcheeba zenekar! Nem hallottál még rólunk? Az bizony elég baj, mert (csak, hogy egy okot mondjak) nem sok koncertet költöztetnek kis hazánkban nagyobb helyre amiatt, mert pillanatok alatt elfogy az összes j...