Szeptember 7., Budapest Park, MANU CHAO!!!

Ha azt mondom, hogy José-Manuel Thomas Arthur Chao végre visszatér Magyarországra, valószínűleg nem sokan kezdik elégedetten dörzsölni a tenyerüket. De ha kissé felemelem a hangom, és elkiáltom magam: végre megint Manu Chao koncert itthon, akkor már teljesen más a helyzet. Ugyanis a spanyol felmenőkkel rendelkező francia úriember minden fesztiválkívánság szavazáson az élen szokott szerepelni, és ha csak a Töttöspusztai falunap rendezői felteszik a kérdést, hogy ki legyen az idei sztárfellépő, Dobrády Ákos vagy Lola, akkor is biztosan érkezik legalább 10 komment, amiben Manu-t követeli a nép.

Népszerűsége nem véletlen, én konkrétan nem ismerek olyan embert, aki nem lelkesedik emberünk zenéjéért, ugyanis ha egyszer meghallja az ember, nehéz kivonnia magát a hatása alól. Amilyen egyszerű néhol, olyan nagyszerű minden pillanatban. Nehéz megfogalmazni, hogy mi különbözteti meg Manu Chao-t bármelyik utcazenésztől, akikbe belebotlik az ember, hogy Párizs vagy Barcelona utcáin sétálgat. Lehet, hogy semmi. Csak valamiért neki összejött, és nagyszínpadokon, több tízezer emberrel énekelheti együtt dalait. Ami egy olyan világban, ahol egy fesztiválon a legnagyobb látványosságok a ledfalakkal eltakart, Óz a nagy varázslós trükköt bedobó szerencsétlenek (nevezzük őket DJ-nek, hogy mindenki értse), akik két Facebook bökdösés közepette, még le is halkítják értékelhetetlen zenéjüket, hogy a közönség extázisban énekelje épületes szövegeiket, bizony óriási szó. Egy Manu Chao koncert közösségi élmény, aki már volt, tudja miről beszélek.

Aki meg nem, arra most rámosolygott, ugyanis emberünk Balkan(!) Tour 2013 elnevezésű turnéján útba ejti Budapesten, pontosabban a Parkot. Ne álltassa senki magát, óriási az érdeklődés a koncert iránt, a helyszíni jegy árát valószínűleg csak illendőségből írtak ki a szervezők. Még vannak belépők, tehát aki semmiképp nem szeretne lemaradni egy tökéletes nyár záró (vagy ősz indító) koncertről, annak érdemes mielőbb beszerezni egy tikettát. Aki pedig még tépelődik, esetleg fogalma sincs, ki az a Manu Chao, annak összedobtunk egy kedvcsináló mixtape-et, alant meghallgatható.

Manu Chao (F) – La Ventura

Budapest Park

2013.09.07.

Előzenekar: Bohemian Betyárs

Jegyárak:
Elővételben: 5999 Ft 
Helyszínen: 7699 Ft 

JEGYIRODÁK:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban 
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont 
• Fesztiváljegy.hu iroda

MANU CHAO MIXTAPE