What’s up Budapest?

Egy dolog lett teljesen nyilvánvaló pénteken este az Arénában: Britney nem a femme fatale. A végzet asszonya helyett egy ijedt babát láthatott a nagyérdemű a színpadon, aki nem érti mit is keres ott.

What’s up Budapest?  –  Semmi különös, Britney.

Először 8 körül a dohányzóban lett rosszul egy rajongó a hírre, hogy Britney csak 9-kor kezd. Nem sokkal az után, immár a helyemen ülve kellett megnyugtatnom egy másik rajongót, hogy a színpadon táncikáló és éneklő tátogó két lány egyike sem Miss Pears. Destenee and Paris, a tiniduó valami egész groteszk felvezetést produkált. Az csak később derült ki, hogy a maguk színvonalán egyáltalán nem voltak rosszabbak, mint az őket követő sztár.

Az Aréna bőven nem volt tele. A felső szinten a székek letakarva, és a küzdőtéren is csak a hangosításig volt érdemleges a népsűrűség. Úgy látszik, a Britney rajongók, a platformcipős lányok és az édes parfümöt viselő férfiak nem töltik meg az Sportarénát.

A kivetítőn már csak 1 perc volt hátra 9-ig, mikor elindult a show. Film, Britneyt üldözik, elkapják, megbilincselik, majd a rend őrei a színpadra is felkísérik. A rendőrnek öltözött táncosok olyanok voltak, mint akik egy harmadrangú pornófilm forgatásáról szabadultak. Csillogó lakk ruha, kézbe csapkodott gumibot.
Lanyha kezdés, a színpadkép kissé összevissza, a vetítés inkább zavarja a látványt, mint segíti, de majd beindul a dolog, gondoltam.
Nem indult, sőt! Két, három számonként jött újabb filmecske, ami a koncert folyamán a történet folytonosságát volt hivatott biztosítani, no meg az időt, az átöltözéshez, de igazán csak arra volt jó, hogy a lassan és mérsékelten alakuló hangulatot lejjebb vigye.

A látvány bazári, volt ott minden az autótól kezdve a motorokon át az egyiptomi gályáig. A tánckar erőtlen, de a legnagyobb megdöbbenést az okozta, hogy Britney nem tud táncolni! Ténykedése kimerült abban, hogy kezeit mozgatta lagymatagon, erőtlenül, fel s alá sétált a színpadon, néha pedig a világ legbénább fenék riszálását mutatta be. Mikor a nézők közül felhívott fiút hozzábilincselték egy székhez és körbetáncolták, akkor ott lett volna az alkalom, hogy a szőke, ijedt babából előbújjon a végzett asszonya, de semmi nem történt. Az egész jelenet inkább volt vicces, mint szexi. Ilyen Britney megjelenése mint Marilyn Monroe, kicsit erősnek és erőltetettnek tűnt.

A koncert végig Britney egyetlen szám erejéig kapott kezébe kézi mikrofont, de jobb lett volna, ha az a dal is playbackről megy, mert talán akkor is erőtlen lett volna, de legalább a hamisságot kijavították volna.

Amint telt az idő lett egyre nyilvánvalóbb, hogy az ígért visszatérés elmarad, legalábbis itt, Budapesten mindenképp. Az utolsó szám alatt Britneyt angyal szárnyakkal övezve emelték a levegőbe, mögötte görög tűz hömpölygött alá, a közönség pedig tátott szájjal, hitetlenkedve csodálta a giccset, miközben azon tanakodott, hogy tényleg ennyivel szúrják-e ki a szemét?

Visszataps gyakorlatilag nem volt, de ha már a műsor részét képezi a ráadás, akkor azt is le kell nyomni. A legvégén már csak a maroknyi fanatikus sajnálta, hogy véget ért a koncert, melynek hangulatát, színvonalát a mögöttem ülő lány tömören, egy alliterációba sűrítve fogalmazta meg: Szánalmasan szar volt, sajnos.

Ha valakit érdekelne, a set list:

1. Hold It Against Me
2. Up N’ Down
3. 3
4. Piece of Me
5. Big Fat Bass
6. How I Roll
7. Lace and Leather
8. If U Seek Amy
9. Gimme More
10. (Drop Dead) Beautiful (feat. Sabi)
11. He About To Lose Me
12. Boys (Remix)
13. Don’t Let Me Be The Last To Know
14. Baby One More Time
15. S&M
(Rihanna cover)
16. Trouble For Me
17. I’m A Slave 4 U
18. Burning Up (Madonna cover)
19. I Wanna Go
20. Womanizer
21. Toxic
22. Till The World Ends