Van jövő a magyar hiphopban: Nomagróf

Ez a lemez egy Nomagróf nevű, addig ismeretlen hazai MC első teljes albuma, a „360” címet viselő korong volt. Egész egyszerűen felvillanyozott, nem csak a zenei alapok minőségével fogott meg, hanem végre nem a már unalomig ismert közhelyes szövegeket hallhatja az ember a lemezen.

Persze aki nyitott füllel jár a magyar hiphopban, az már találkozhatott Nomagróf nevével, hiszen nem ez az első anyag, ami kikerül a kezei közül. 2007-ben jelent meg az általa „első normális demónak” nevezett EP-je, ahonnan egyenes út vezetett a Bloose Broavaz brigád néhány kiadványára, mint pl. az első Barbárfivérek lemez, vagy Tibbah ötödik szólólemeze. A már említett demóval jelentkezett az It’s Rite tehetségkutatójára, ahol bekerült a legjobb nyolc közé.

Ezeket követte a tavaly december elején a „360”, a már említett első LP, ahol amellett, hogy nagyszerű zenei alapokon végre gondolkodásra késztető szövegek is vannak, a vendégszereplők sem elhanyagolhatóak. A magyarokat Drezzick, míg a nemzetközi vonalat King David és Killer Falcon képviseli a ködös albionból. Ma, a myspace világában már nem olyan nagy truváj külföldi előadókat hívni egy lemezre, viszont jól kell választani. Ez Nomagrófnak sikerült, a két angol MC elég sokat hozzá tud tenni az összképhez.