Nem sikerült megdönteni a vonatozás rekordját

Lassan mindennapos esemény lesz a Guinness-rekordok döntögetése, amelyre idén a SZIN is tett egy próbát. A szervezők a tavalyi egyetemista vonatozás rekordját készültek megdönteni a Nyuszi zenéjére, de
ez valószínűleg nem sikerült. Hiába voltak nagyon sokan, a vonat többször elszakadt, elvált, eltűnt a Guinness-rekordok és a MÁV képviselőinek a szeme elől, amit a legtöbben értetlen pislogással konstatáltak.

2007 őszén 662 egyetemista vonatozott a szegedi Árpád téren, amivel hivatalosan is felállították a vonatozás világrekordját. Amikor színpadra lépett a Nyuszi, Angyal Dorkával (Jeffo’s Dream) kiegészülve, a közönség már tudta, hogy mi a dolga, de meg kellett várniuk a koncert végét.

Egy helyes nyuszijelmezes masiniszta mögött hosszú láncokként kapaszkodtak egymásba és indultak el a „Most legyen jó a SZINed”-re – az idei SZIN hivatalos himusza – ütemesen lépkedve. Majd egy rossz ötlettől vezérelve kifordultak a sátorból és elindultak keresztül-kasul a szigeten. A lánc annyiszor elszakadt, megállt, hogy inkább az egyszerre legtöbb csoport vonatozásának a rekordját sikerült volna felállítani, de menet közben módosítani csak az én ködös képzelgésem.