Extrém dolgok a BalaTONE-on

A BalaTONE idén tuti biztosan bebizonyítja, hogy egy fesztivál nem csak a féktelen koncertdömpingről és bulizásról, hanem néha bizony a sportolásról is szól. De ez a sportolás nem merül ki a klasszikusnak is mondható strandröpiben, strandfociban, vízi fociban. Idén helyet kapott a programban a freestyle vonal is.

Természetesen, ha már a Balaton partján rendezik meg a fesztivált, akkor nem lehet kihagyni a tényleg klasszikus strandsportokat, mint, azokat fentebb említettem. A feszt területén belül levő homokpályán helyet kapott a strandröpi és a strandfoci. Viszont, ha már van ilyen, akkor van ebből bajnokság is, mégpedig a strandi homokpályán, minden nap! A szintén stabil fesztkelléknek számító vízifoci pályát is felfújták már tegnap, de aztán le is engedték, ma még nem néztem, mi a helyzet vele, de feltételezem, ismét lehet majd használni.

És akkor, ami nem épp a klasszikusok közé sorolható:

Első körben szót ejtenék az előző cikkemben már említett Fundango Waterjump-ról. Láttam már régebben, még a Sportszigeten ilyet, ott mondjuk egy medencébe érkeztek a bátor vállalkozók, nem a magyar tengerbe. Tegnap végre látni is lehetett őket, megkezdődtek az edzések. Nem voltam egyedül azzal a véleménnyel, hogy nem pont így kéne annak a szegény (és amúgy piszok drága) síbakancsnak végeznie, de a gazdája tudja (meg a pénztárcája vastagsága), mit bír ki. Kerestünk olyan helyet a mólón, ahonnan jól lehet látni a versenyzőket, leültünk, sütött a nap, fényképeztünk, ámultunk meg bámultunk. Akadt, aki épp csak lecsúszott és gyakorlatilag szó szerint belepottyant a vízbe, olyan, aki szétszedte a sáncot, a szervezők nyilvánvalóan legnagyobb örömére, de láttunk olyat is, aki bizony rendesen ugrotta a figurákat. (Azt nem kísérlem meg, hogy bármelyiket is nevén nevezzem.)

Az igazi attrakció ott ma lesz, 13:00-19:00-ig fognak zajlani a selejtezők, 19:00-20:00-ig lesz a középdöntő, majd végül a legjobb hazaiak és külföldiek  20:00 és 21:30 közt sáncra mászhatnak azért az 1.000.000 forintért, ami ennek a snowboard és freestyle síversenynek az összdíja.

Az infopult felé haladva megtalálhatjátok a DeWalt által üzemeltetett quad parkot és a mászófalat is. Mászó embert láttam, ahányszor elmentem arrafelé, quad-ozót viszont csak ma és csak egyet.

Ami még nekem tetszett, az a strandröpi pálya mellett felállított “fociketrec”. Plexikkel van elkerítve egy nem túl nagy terület, ketten-ketten játszanak egymás ellen a megadott szabályok szerint, bár a lényeg itt sem más, mint a góllövés. Kipróbáltuk még első nap, poén volt, annak ellenére, hogy gyengén megalázó vereséget szenvedtünk, de nekem nem ez volt a lényeg.

Akinek esetleg reggelente is mozgáshiánya volna,  aerobikozhat Mónival, ezt nem találtam meg, hol van, részben, mert tuti később keltem, mint, hogy mehettem volna oda gyúrni, másrészt viszont nem láttam a programfüzetben feltüntetve a helyszínt, csak annyit, hogy van, vagy legalábbis lesz.

Azt hiszem, mindenki megtalálhatja a kedvére való sportolást, ha más nem, hát úszik a Balatonban, vagy a helyenként még fellelhető sárban, futóversenyzik a szabad wc-ért vagy zuhanyzóért, esetleg karra gyúr a söröspoharak emelgetésével, mindegy, a lényeg, hogy sportol!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Rádióbarátság A radiocafé 98.6 és az Erdély FM együttműködési megállapodást kötött a héten kezdődő Félsziget Fesztivál idejére. A Budapesten és 60 km-es körzetében, valamint az interneten fogható radiocafé 98.6 és a marosvásárhelyi székhelyű, online hallgatható...
Zánka, kipipálva!  Hát, túléltük ezt is, bár néha rezgett a léc. Természetesen a szombati zárónap sikeredett a leghúzosabbra, és erről egyértelműen a fellépők tehettek. Élükön a Neck Sprain-nel.Meg a pálinka. A mézes-meggyes. Nézzük, hogy is volt... Alvin és a mókusok...
BalaTONE end, after the end Ahogy egyszer véget ér a lázas ifjúság is, úgy a 2008-as BalaTONE Fesztivál is befejeződött vasárnap! Kollégáim már megírták az utolsó beszámolójukat, nekem sajnos nem volt még időm, de most akkor pótlom a hiányosságaimat! Nos, számunkra a Jamie W...