Hétvégén a korsóval verem magam gégén – programajánló a (hosszú)hétvégére

Jajj, de hosszú napoknak nézünk elébe! Úgy tűnik, ideje ismét leülni egy karosszékbe, egy picit elcsendesedni és megbánó szemekkel már előre bocsánatot kérni a testünktől a fokozott (leginkább alkohol miatti) igénybevétel miatt. Mert azért valljuk be, nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy november végén fesztivállapotba kerüljünk, így jó előbb tisztázni egy-két dolgot. Segítségképp itt vannak a hétvége programjai, hogy (akár fesztiválozol, akár nem) legalább erre ne legyen gondod. Viszont a májadnak te mondod el, azt már nem vállalom át! (viszont ígérem, többet nem lesz ilyen gyenge címe a programajánlónak)

Nézzük hát azokat a napokat! Tudom, még csak szerda van, de ha már csütörtökön kezdődik a hétvége, akkor nincs mit tenni!

Csütörtökön indul a Fridge Fesztivál a Budapesti Hungexpo területén. Mivel úgy sejtem, hogy velem együtt többen vagyunk olyanok, akik még nem voltak ezen a helyszínen (főleg nem féljózan, esetleg sokkal tintásabb állapotban), talán nem árt kinyomtatni és zsebre vágni a buszmenetrendet (az Örsről jár egész éjjel) és a helyszíntérképet (ezt még nem találtuk meg, de tuti lesz). A felhozatal már az első nap nem semmi, ahogy az este sztárja, Example mondaná, már első nap “they will tap into letcho”. A konkrtét program: Ganxsta-PASO-Belga-Example-Doctor P. Ne feledjétek, ezen a napon még csak egy színpad működik majd, viszont már lesznek sportprogramok, erről több infó erre.

Pénteken már nem csak a Hungexpo területén indul be a buli, hanem az ország számos másik pontján is. Debrecenben például mindenki Ákosa lép fel a Karcolatok 20. jubileumi előadásával, Szegeden pedig a beszédes nevű orosz Blackdeat zenekar lép fel. Pesten lesz aznap este Kéknyúl Hammond Band az A38-on (őket szeretjük), Szabó Balázs és gospel zenekara a Columbus hajón (őket is) és Anima Sound System a Gödörben. A Gozsduban játszik ezen az estén a Kozmosz, de a fesztiválon kívüli legnagyobb durranás ezen az estén a PeCsában zúzó Children Of Bodom lesz (ajánló erre)! Amennyiben nem a Fridgen szeleteltek a BP Shop szülinapi buliján (Brains-Punnany-Irie-MaryPopkids-Akkezdet-Pendulum), mindenképp nézzetek ki a Városligetbe!

Szombaton eljön a Fridge utolsó napja, a fő fellépők Freestylers, Kalkbrenner (Paul), James Zabiela és a szinte már hazalátogató Dub FX. Emellett a városban lesz még 15:30-tól Apacuka együttes (Aréna Plaza), Depresszió-Subscribe és barátaik nagykoncert a PeCsában és a spanyol Arizona Baby az A38-on. Ákos ezen az estén dupláz Debrecenben a Karcolatokkal (nem messze tőle a Roncs Bárban színpadra lép a Fish!), az ország másik felébe, Szombathelyre pedig a Quimby érkezik erre az estére. Visszatérve a fővárosba, érdekes lehet a beszédes nevű Rohadj meg otthon! rendezvény az R33-ban, illetve a The Acoustic Loops a Csendesben.

Jah, és el ne felejtsük: ezen az estén kerül megrendezésre az általunk tavaly egekig magasztalt buli, Az Este Amit Nem Szabad Kihagyni, vagyis a Mazsi koncert a Dallas étteremben Közgáz Gólyabál. Tavalyi beszámolónk erre, idei ajánlónk erre (ezeknél jobban úgysem tudjuk elmondani, hogy mennyire kihagyhatatlan ez a buli).

Vasárnapra (ha még bírjátok a hajtást) már csak két lightos programmal készülünk, a debreceniek ne hagyják otthon a cipőiket, ugyanis a városba érkezik Korda György 55 éves életműkoncertjére (oldalán Klárikával), Pesten pedig egy másik nagy öreg, Révész Sándor Gyere még közelebb! c. előadását nézhetjük meg a Mom Kultúrális Központban.

Ahogy látjátok, nem lesz rövid ez a hét(vége) bulik szempontjából, reméljük tudtunk egy kis segítséget adni a választásban! Találkozunk a Fridge-n és a Közgáz gólyabálon (igen, egyszerre több helyen is tudunk lenni!) és keressetek minket az Apacuka buli első soraiban is!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

csak tempósan! – aranyhétvégi ajánló rohanós hétvégén - mert ki az, aki nem rohan karácsony előtt, vagy épp a vizsgaidőszak kezdetén? - rohanós ajánló, csak tempósan jeligére. zene mézeskalácshoz, program csomagoláshoz, buli az utolsó ajándékok beszerzése előtt és után. december 20, pé...
Magyarországon eddig még nem látott sportok Fridge Fesztiválon Itthon soha nem látott, elképesztően izgalmas és látványos technikai sportokat kínál az idei Fridge november 21-24 között a Hungexpo területén. Kétszáz lóerős hószánok repkednek és ezer lóerős autók sorakoznak fel majd mindenki örömére. Európa egy...
Langyos kezdés – Sziget 1.nap Tegnap az első "rendes" nappal végre hivatalosan is megnyitotta kapuit az idei Sziget Fesztiválköztársaság. Nagy várakozásokkal vetettük bele magunkat a K hídon befelé hömpölygő tömegbe szerdán délután, hiszen már tegnap érkezett a nagyszínpadra az á...