Hétvégén a korsóval verem magam gégén – programajánló a (hosszú)hétvégére

Jajj, de hosszú napoknak nézünk elébe! Úgy tűnik, ideje ismét leülni egy karosszékbe, egy picit elcsendesedni és megbánó szemekkel már előre bocsánatot kérni a testünktől a fokozott (leginkább alkohol miatti) igénybevétel miatt. Mert azért valljuk be, nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy november végén fesztivállapotba kerüljünk, így jó előbb tisztázni egy-két dolgot. Segítségképp itt vannak a hétvége programjai, hogy (akár fesztiválozol, akár nem) legalább erre ne legyen gondod. Viszont a májadnak te mondod el, azt már nem vállalom át! (viszont ígérem, többet nem lesz ilyen gyenge címe a programajánlónak)

Nézzük hát azokat a napokat! Tudom, még csak szerda van, de ha már csütörtökön kezdődik a hétvége, akkor nincs mit tenni!

Csütörtökön indul a Fridge Fesztivál a Budapesti Hungexpo területén. Mivel úgy sejtem, hogy velem együtt többen vagyunk olyanok, akik még nem voltak ezen a helyszínen (főleg nem féljózan, esetleg sokkal tintásabb állapotban), talán nem árt kinyomtatni és zsebre vágni a buszmenetrendet (az Örsről jár egész éjjel) és a helyszíntérképet (ezt még nem találtuk meg, de tuti lesz). A felhozatal már az első nap nem semmi, ahogy az este sztárja, Example mondaná, már első nap “they will tap into letcho”. A konkrtét program: Ganxsta-PASO-Belga-Example-Doctor P. Ne feledjétek, ezen a napon még csak egy színpad működik majd, viszont már lesznek sportprogramok, erről több infó erre.

Pénteken már nem csak a Hungexpo területén indul be a buli, hanem az ország számos másik pontján is. Debrecenben például mindenki Ákosa lép fel a Karcolatok 20. jubileumi előadásával, Szegeden pedig a beszédes nevű orosz Blackdeat zenekar lép fel. Pesten lesz aznap este Kéknyúl Hammond Band az A38-on (őket szeretjük), Szabó Balázs és gospel zenekara a Columbus hajón (őket is) és Anima Sound System a Gödörben. A Gozsduban játszik ezen az estén a Kozmosz, de a fesztiválon kívüli legnagyobb durranás ezen az estén a PeCsában zúzó Children Of Bodom lesz (ajánló erre)! Amennyiben nem a Fridgen szeleteltek a BP Shop szülinapi buliján (Brains-Punnany-Irie-MaryPopkids-Akkezdet-Pendulum), mindenképp nézzetek ki a Városligetbe!

Szombaton eljön a Fridge utolsó napja, a fő fellépők Freestylers, Kalkbrenner (Paul), James Zabiela és a szinte már hazalátogató Dub FX. Emellett a városban lesz még 15:30-tól Apacuka együttes (Aréna Plaza), Depresszió-Subscribe és barátaik nagykoncert a PeCsában és a spanyol Arizona Baby az A38-on. Ákos ezen az estén dupláz Debrecenben a Karcolatokkal (nem messze tőle a Roncs Bárban színpadra lép a Fish!), az ország másik felébe, Szombathelyre pedig a Quimby érkezik erre az estére. Visszatérve a fővárosba, érdekes lehet a beszédes nevű Rohadj meg otthon! rendezvény az R33-ban, illetve a The Acoustic Loops a Csendesben.

Jah, és el ne felejtsük: ezen az estén kerül megrendezésre az általunk tavaly egekig magasztalt buli, Az Este Amit Nem Szabad Kihagyni, vagyis a Mazsi koncert a Dallas étteremben Közgáz Gólyabál. Tavalyi beszámolónk erre, idei ajánlónk erre (ezeknél jobban úgysem tudjuk elmondani, hogy mennyire kihagyhatatlan ez a buli).

Vasárnapra (ha még bírjátok a hajtást) már csak két lightos programmal készülünk, a debreceniek ne hagyják otthon a cipőiket, ugyanis a városba érkezik Korda György 55 éves életműkoncertjére (oldalán Klárikával), Pesten pedig egy másik nagy öreg, Révész Sándor Gyere még közelebb! c. előadását nézhetjük meg a Mom Kultúrális Központban.

Ahogy látjátok, nem lesz rövid ez a hét(vége) bulik szempontjából, reméljük tudtunk egy kis segítséget adni a választásban! Találkozunk a Fridge-n és a Közgáz gólyabálon (igen, egyszerre több helyen is tudunk lenni!) és keressetek minket az Apacuka buli első soraiban is!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ide nézz, körbevezetlek; kiválasztod, oda mész, tartok veled –... Ezen a héten is folytatódik hétvégi programajánló sorozatunk, igyekeztünk megint összeszedni a legjobb bulikat nektek. Természetesen megint túlnyomó többségben vannak a fővárosi partyk, azonban most igyekeztünk a vidékieknek is kedvében járni, összes...
A minimalizmus diadala (?) – beszámoló a Fridge első napjáról... Tegnap az első nulladik nappal kezdetét vette az egy év után a hazai fesztiváléletbe visszatérő Fridge Fesztivál. A helyszín új, a közönség a régi. Lássuk hát, hogyan láttuk mi a csütörtöki napot! SPOILER: sajnos nem sok pozitív dolgot. Hét óra után...
Megnyitott a sör ünnepe a Várban Harmadszor is megtelt sörrel a Budai Vár: megnyitotta kapuit a III. Budavári Sörfesztivál, ahol június 13. és 16. között közel 200 féle sört, a nagy sörgyárak legjobb hazai és import nedűit, valamint kézműves újdonságokat kóstolhatnak végig a folyéko...