A minimalizmus diadala (?) – beszámoló a Fridge első napjáról

Tegnap az első nulladik nappal kezdetét vette az egy év után a hazai fesztiváléletbe visszatérő Fridge Fesztivál. A helyszín új, a közönség a régi. Lássuk hát, hogyan láttuk mi a csütörtöki napot! SPOILER: sajnos nem sok pozitív dolgot.

1381892_666115980089902_412039129_n

Hét óra után néhány perccel közelítettük meg a fesztivál bejáratát, felkészülve a legrosszabbra: mivel egész nap esett az eső és a felhajtás a Fridge körül ettől teljesen függetlenül elég nagy volt, hosszú sorbanállásra számítottunk. Az első pozitív dolog: nem az esőben kell sorbanállni! A második pozitív dolog a bejárati épületbe érve: nem is kell sorban állni! Ez remek, de valahogy zavaróan nagy nyugalom volt a beléptetés környékén, meg is kérdeztük a pénztárostól, hogy a tömegek már bementek-e? Erre ő szinte kinevetett minket, hogy gyakorlatilag száz ember van a kordonokon túl. Hát, nem jó előjel, az biztos.

Mindegy, azért bementünk természetesen. Sajnos (mint azt a tájékoztatókból tudtuk) az autókiállítás és a Hó-Show sem volt nyitva csütörtökön, azok csak pénteken tárják ki kapuikat. Így az egyetlen opció az maradt, hogy szerzünk egy forralt bort (ez nem olyan egyszerű, mivel nem sok helyen árulnak) és irány a koncert! Behatoltunk hát a hatalmas csarnokba, ahol aznap este az egyetlen színpad üzemelt. A valóban óriási térben velünk együtt vagy hetven ember lézengett, pedig pár perc múlva már az est második fellépőjének a PASOnak kellett volna kezdődnie. Sebaj, biztos mindenki a koncertre jön! Hát, nem. Nem sokkal voltak többen a produkció felénél sem, mint a bükkszentkereszti falunapokon hajnali négykor, pedig ott csak zenegép van. Amúgy a PASO nem volt rossz, aki ott volt rázta a ráznivalót rendesen, bár Krsán látszott, hogy ennél nagyobb közönséghez van szokva (tehát Krsa elvárása emberek>70). Igazából ekkor jutott eszünkbe, hogy mekkora gond, hogy kihagytuk a fél hetes Ganxsta koncertet, hiszen azért nem sokszor van lehetősége valakinek egy privát, személyes Kartel-bulit megnéznie.

A Belgát messziről elkerültük (irány a hütte!), majd az eseményekbe fél tizenkettőkor kapcsolódtunk be újra. Ekkor jelent meg a színpadon DJ Wire, aki pár putyourhandsupintheair-rel melegítette a negyedháznyira duzzadt közönséget. Tizenöt perc múltán aztán a színpadra érkezett Example is (akivel nagyon meg voltunk elégedve a VOLTon), de bárcsak ne tette volna. Iszonyú kellemetlen volt ez a buli, egy saját számot sem nyomott addig, amíg bírtuk az erőlködését, úgy tűnt, hogy egy jobbfajta playback-hakni volt ez az egész (igazából az EFOTTon Mr.President is ugyanezt csinálta, csak ő legalább saját számokkal). A közönség persze megőrült érte, érthetetlen okokból.

A hangosítás is pocsék volt, képzeljetek csak el egy hatalmas fém épületet, hogy visszhangzik és csörög-csattog benne az egész cucc. Nem azt mondom, hogy ez volt a legkellemetlenebb DJ set élményem, de ezt simán el lehetett volna adni DJ Wire bulinak, akkor semmi gond nem lett volna vele. De így, hogy Example+DJ Wire volt a plakátokra írva… nem is tudom. Ha csak ezért jöttem volna, úgy érezném, mintha át lettem volna verve.

A záró Doctor P-re már nem maradtunk (nála engedték le a lufikat, nem tudja valaki?), tartalékoltunk a mai napra inkább. Bízunk még ebben a Fridgeben, ma indulnak a hószán-bemutatók, a Hó-Show és az autókiállítás is, meglátjuk. Ennél azért csak jobb lehet.

További képeink az első napról a Facebook oldalunkon!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Búcsúturnéján hozzánk is eljut a The Dillinger Esc Plan Felejthetetlen pillanat volt majdnem tíz éve, amikor Greg Puciato, a Dillinger Escape Plan énekese az A38 színpadán a traverzekre mászva lazán magára rántotta a mennyezetet. Az amerikai matekmetál-zenekar immár harmadszor koncertezik a hajón - és saj...
Három énekessel lép fel a PASO a ZP-ben Régen játszott dalokkal és egykori énekesekkel, valamint legújabb slágereivel tér vissza a budapesti Zöld Pardonba szeptember 19-én a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A zenekar nemcsak a nyarat búcsúztatja a szabadtéri szórakozóhelyen, hanem Subicz G...
Good News: Jön a Muse! A bejelentés már hetekkel ezelőtt megtörtént, akkor azonban rajtunk kívül álló okok miatt annyira elúsztunk, hogy a fesztiválhírek erdejében nem tudtunk beszámolni eme örömteli hírről. Most azonban itt az ideje, hogy kiujjongjuk magunkat, illetve meg...