Teltházas születésnapi dübörgés a Bladerunnaz-zel / Sub Focus, Monrroe

Hosszú idő után ismét Budapesten zenélt a világ egyik legmeghatározóbb drum and bass dj/producere, Sub Focus. Ennek apropóját a Bladerunnaz 25. születésnapi programsorozat adta, melynek első eseményén, a Future elnevezésűn mi is ott voltunk, nemhiába, az egyik legjobban várt téli dnb eseményként tartottuk számon.

kép: Bladerunnaz

Ahogy az már megszokottá vált, minden év februárjának közepén tartja meg születésnapi buliját a Bladerunnaz. A legnagyobb hazai dnb csapat pedig idén sem okozott csalódást: Két felvonásos sorozatot raktak össze, melynek első állomására Sub Focus, Monrroe és Culture Shock személyében három olyan nevet hívtak el, akiket ritkán látni egyszerre egy buli line-upjában.

kép: Bladerunnaz

A legutóbbi jubileumon való ottjártunkkor megtapasztalhattuk, hogy mindig nagy érdeklődés övezi ezeket az ünnepi eseményeket, ez pedig most sem volt másképp, sőt! A bulira sebesen, 1 hét alatt ekapkodták az összes jegyet.

kép: Bladerunnaz

Leérve az Akváriumba már érzékelhető volt az embertömeg (mondjuk erről a KisHall-os Taylor Swift-diszkó is tehetett..). Amint viszont a NagyHall-ba értünk, azonnal hatalmába kerítettek a sötét dallamok, ugyanis Monrroe deep dark szettje perzselte a táncparkettet. Nem sűrűn járunk techysebb szettekre, ez viszont bármennyire tűnik távolinak Sub Focus dancefloor slágereitől, annyira jól működött ezen az estén.

kép: Bladerunnaz

A szett végére aztán elkezdett duzzadni a közönség, így amíg lehetett előre törtünk, mert utána már nem igazán volt erre lehetőségünk, annyian lettünk a NagyHallba. Ekkor már sejthettük, hogy nagy energiák fognak megmozdulni.

kép: Bladerunnaz

Percre pontosan vette át a pultot Sub Focus és ragadt mikrofont MC ID, amivel kezdetét vette egy hol lazább, hol pedig táncolósabb másfél órás csapatás. A szett bőven merített Sub Focus legutóbbi korongjáról, az Evolve-ról, melyen kívül a diszkográfia olyan klasszikusai is helyet kaptak, mint a Desire vagy a Solar System, de kikacsintott más stílusokban most pörgő bangerekre is, így például a Baddadan-ra vagy a leavemealone-ra.

Annak ellenére, hogy nem vagyok kifejezett híve a dancefloor dnb-nek, ezt a bulit nagyon éltük, végig nagyon jó hangulat uralkodott a szett közben. Ebben a fény- és hangtechnika is erősen szerepet játszott, míg az MC alkalmankénti megszólalásait sajnos még mindig nem látom relevánsnak egy dnb szett közben (igen, ez egy visszatérő vesszőparipám), na de majd talán legközelebb!

kép: Bladerunnaz

A Bladerunnaz születésnapi dömpingje itt viszont nem ér véget! Február 23-án, pénteken History néven a klasszikus törtütemek jeles képviselői állnak pult mögé, név szerint: DJ Marky, Bad Company, Total Science, Loxy, Ink, DJ Lee és Bladerunner. A buli minden dnb kedvelőnek erősen ajánlott, különösen, aki szeretne visszautazni időben és a régi korok klasszkusaira tombolni. További infók: https://www.facebook.com/events/1370767246865894

kép: Bladerunnaz