utolsó lehetőség Budapesten

Omara Portuondo, a zenetörténet ikonikus alakja, aki nélkül elképzelhetetlen a kubai zenei élet, 2024 október 6-án Budapesten adja a Farewell turné magyarországi koncertjét, mellyel búcsúzik a színpadtól és tiszteleg a Buena Vista Social Club előtt.

Omara 93 éve Havannában született, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is világhírnevet szerzett, ő a világzene egyik legismertebb és legbefolyásosabb alakja.Számtalan albuma közül a legutóbbi, a Vida (Élet) Latin Grammy-t nyert és jelölték az amerikai Grammy-díjra is.

Bolero a la vida – Omara Portuondo feat. Gaby Moreno (Video oficial)

aki azt hinné, hogy a búcsúkoncert csupa múltidézésből áll az lehet meglepődik, hiszen a művésznő jelenleg az új albumán dolgozik, melyet tavasszal készülnek kiadni. Omara épp csak 90 múlt, ráér még pihenni.
ugyanakkor, búcsúturné révén, az estén egész biztosan elhangzanak majd a művésznő pályafutásának legismertebb dalai, legnagyobb sikerei.
még egy, utolsó estére, Budapestre látogat a kubai zene királynője, hogy latin hangulatot, varázslatot, szenvedélyt, mély érzelmeket hozzon az Arénába.

egyszer volt már szerencsém Omarával találkozni 2010-ben a Sziget Világzenei színpadán. arról, milyen hatással volt rám az este legyen elég annyi, hogy a fesztivál után első dolgom volt beszerezni egy cd-t a művésznőtől, pedig én sosem voltam az az album vásárlós típus.

igazán szerencsések vagyunk, hogy a Farewell Tour nem csak az Egyesült Államokat, vagy Spanyolországot, de Magyarországot is érinti, így azoknak is akik már látták és szeretik és azoknak is akik még sosem találkoztak vele élőben lehetőségük lesz személyesen élvezni Omara Portuondo művészetét, megtapasztalni mekkora előadó is ő!

szervező: Green Stage Production

jegyek: Eventim

Omara Portuondo