Hardcore mini-fesztivál a Barba Negrában

Az idei év kuriózuma, a klasszikus felállású Biohazard reunion a „rendes évi budapesti Kreator koncerttel” egybekötve éri el Magyarországot augusztus elsején a los angelesi hardcore alakulat Terrorral kiegészülve.

Rock koncert
kép: Unsplash

A Biohazard fennállásának bő 35 éve alatt többször jegelte magát, legutóbbi aktív időszakuk a 2010-es évek közepén volt – a klasszikus felállás utolsó (hírhedt) Diesel klubos magyarországi koncertjének is már 15 éve, és a zenekar történelméből kiindulva korántsem biztos, hogy ez az összeborulás örökre szól, érdemes addig elcsípni őket, amíg tart a „varázs”.

A nyári Kreator koncerteknek már-már hagyománya van – legutóbb tavaly augusztusban jártak nálunk, szintén a Barba Negrában, illetve a terhelt 2021-es évben is sikerült elhozni őket egy koncert erejéig. A banda legutóbbi nagylemeze 2022 közepén jelent meg „Hate Über Alles” címmel, nemrég pedig egy friss, a Lamb of God-dal közös single-t adtak ki State of Unrest címmel.

A Terror tavaly nyáron adott bivalyerős koncertet az elsőként megrendezett Toxic Weekenden, októberben pedig a végül elmaradt, Lionheart-tal közös turné budapesti állomásán játszottak volna – akik nem csípték el az orfűi HC/punk fesztiválon, most bepótolhatják, akik ott voltak, azok megismételhetik az élményt.

A koncertek a megújult Barba Negrában (Budapest, Szállító u. 3, 1211) zajlanak majd, az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is két színpadon – hamarosan jövünk a további fellépők neveivel is!

kép: Barba Negra

Facebook-esemény
Jegyek