Ennyire még nem szerettük a matekot! – beszámoló 6363 és a zïp koncertjéről

Az élőzene és a hiphop találkozását már egy jó ideje tervezem megcsodálni, amire csütörtök egy tökéletes alkalmat szolgáltatott, ugyanis ekkor vette birtokába az A38 hajót Gege, Lusta Geri, a zïp és még néhányan.

kép: fesztblog

Gege, újabban 6363, az elmúlt években műfaji kitekintéseiről (is) volt ismeretes, ráadásul rendre totális sikerrel. Belekóstolt már a trap-be, a lo-fiba, de tett már látogatást az alter rockba is (úgy, hogy mindvégig hűséges maradt az undergroundhoz).

Amikor pedig már azt gondoltam, hogy legutóbbi albuma, a METAMATIKA (és a M3T4M4T1K4) mindezek csúcsa, akkor jött a szóban forgó koncert bejelentése. A hír hallatára, illetve az április elsejei lemezbemutatón tapasztaltakon felbuzdulva nem is volt kérdéses, hogy hajóra szállunk-e.

A kánikula ezt a napot sem kímélte, így az Artemovszkkal szembeni hűs parkban kezdtük az estét, melynek hatására Kebab warm-upjáról és a zïp első feléről sikeresen lecsúsztunk.

A tetőteraszra érkezve hosszú sor a pult előtt, fóliasátras fülledtség és nagyon jó zene várt minket. Miután az elsőn túlestünk és pár számmal később már a hideg Becks-szel a kezünkben álltunk a színpad előtt, a levegő csak nem akart hűlni. Ez viszont sem a zenekar játékán, sem pedig Layerson flow-ján nem fogott ki.

Pontban, a váltásra kiírt időpontban a zïp egy taggal kevesebb lett, de megjelent Gege és jöttek a számok, amikre sokan vártunk.

kép: fesztblog

Az elején kicsit tartottam attól, hogy a hangszereket részben mellőző műfaj hogyan szólal meg trombitás, szintis és gitáros prezentációban – mint kiderült, nagyon jól. És ezzel szemmel láthatóan nemcsak mi voltunk így.

Ehhez amúgy hozzájárult a felismerés, hogy az Úton album dalai például legalább annyira szólnak jól este fülesben az Erzsébet híd lábánál, mint naplementében akusztikusan a Petőfinél.

De ugyanez elmondható például a L€B€G€K, a TRIP vagy a N U L L 2 4 számokról amelyek úgyszintén hangszereken szólaltak meg.

Az áttörést a M3T4M4T1K4 egyik vezető dala és a velejáró pogó hozta meg, így a 03-mal az addig szupportív Lusta Geri is jobban előtérbe került, azaz beállt a pult mögé és onnan vezénylete tovább az estét.

Végigcikázva a már sokat dícsért legújabb korongon, igazi klasszikusok is megszólaltak, emellett pedig olyan előadók is a színpadra léptek még, mint Oriza vagy Beton.Hofi, akivel a Fent mellett a Fruit Ninját is eltolták, ahol amúgy Gege a közreműködő. No meg egy Misi nevű srác is, akit a visszataps után hívott fel Gege.

A koncertet illetően semmi okunk nem lehetett a panaszra. Pont elegendő időt voltak a zïp-es srácok a színpadon és pont jókor jöttek be a gépi trekkek is. Az A38 is jó választás volt erre a zenei találkozásra, ahol amúgy is régen voltunk már. Csupán a tetőterasz kapcitását haladta meg az érdeklődés, aminek nagysága amúgy engem is meglepett.

Ezt viszonylag kevés előadóról tudjuk elmonadni, de ha legközelebb látjátok valahol a 6363-at, mindenképp ajánljuk a részvételt, mi biztosan ott leszünk!