Zene és szöveg, rap és hangszerek – 6363 live beszámoló

A hazai underground hiphop egyik legizgalmasabb és egyik legtermékenyebb előadója egy újabb oldalát mutatta meg október 6-án, pénteken az Akvárium NagyHalljában

6363 Akvárium koncert
kép: Fekete Tibor Kristóf

Kevés előadó mondhatja el magáról, hogy stílusok közti kalandozásaival egy olyan törzsközönséget épít, amely nemhogy nem fogyatkozik, épp ellenkezőleg, folyamatosan gyarapodik. 6363, azaz Gege ennek tökéletes példája, aki először állt zenekaros formációval színpadra, amelyet mi sem hagyhattunk ki.

Forgalmas péntek estét sikerült kifognunk az Akváriumban és ebben bizony a koncert is oroszlánrészt vállalt, ugyanis a Nagyhall már a warmup, efkilenc szettjének háromnegyedénél félházas volt, ami őszintén szólva meglepett, pozitív értelmben. Bár a fiatal rappert kis időre csíptük el, amit láttunk, szimpatikus volt.

6363 zenekar
kép: Fekete Tibor Kristóf

Kisvártatva meg is érkezett Gege, bár mégcsak a LED falon, legújabb klipjében, nemsokra rá már zenekarral zendült az Arany, amely hangszeres átdolgozása igencsak erősre sikeredett, jól megalapozta az egyórás játékidőt. Ennek során amúgy a megszokott setlist pörgött, kiegészülve az új dalokkal, amik már kifejezetten az új felállásra íródtak.

6363 rapszöveg Akvárium
kép: Fekete Tibor Kristóf

Hangszereken szólalt meg például a trip, a L€B€G€K, a séta, de a legutóbbi lemezekről is jutott a húrok közé. Az zip-pel közösen jegyzett A38-as koncerthez hasonlóan, az újragondolások mellett egyes számokat az eredeti formájukban is hallhattuk, ami szerintem jót tett az estének.

6363 Gege
kép: Fesztblog

Az ismerős számok mellett ismerős arcok is voltak a színpadon, így Lusta Geri, Lil Frakk és Glsch, de a rutinos 6363-ra járók megszokhatták, hogy a közönségből is szokott “featelni” Gege, ez most is így volt, a NEM én sorait rappelte egy fiatal sráccal.

kép: Fekete Tibor Kristóf

A koncert végén némi hiányérzettel távoztunk a NagyHallból. Többünknek az volt az érzése, hogy nem igazán szokott össze a társaság (zenei értelemben legalábbis), ami annak fényében, hogy szeptember elején jelentették be a formációt, érthető. Az átdolgozott dalok egy idő után hasonlónak hatottak, azt éreztük, hogy majdnem ugyanúgy futnak ki a dalok. Erős kivételt képezett az egyik szám végi latinos beütés.

6363 zenekar Akvárium
kép: Fekete Tibor Kristóf

Mindenesetre, kiváncsian várjuk, hogy milyen újdonságokat rejt még ez az új felállás, annyi biztos, hogy ez is egy úgy jó új éra kezdete.