Teljes fényében tündököl a Reflektor Fesztivál – tudnivalók az indulás előtt

Már most nehéz kilátni a júliusi fesztiválforgatagból, az viszont biztos, hogy érdemes egy új szereplővel számolni a főszezonban. Alig másfél hónap és kezdetét veszi az első Reflektor Fesztivál, ami nemcsak fellépőit nézve tűnik izgalmasnak, de a koncepció sem a megszokott sémákon alapul.

A magyar fesztiválok égiszén üstökösként berobbanó Reflektor március közepén adott magáról először jelet, rá egy hónapra pedig bejelentette első fellépőit, amelyet kisvártatva követett a második adag. 

kép: Reflektor

Pár hete, a már amúgy is ígéretesenek tűnő line-upot többek közt a legendás Nightmares On Wax, Moses Boyd jazzdobos, az ukrán énekes/rapper Alina Pash és számos magyar előadóval fűszerezte a fesztivál, így például a Samurai Drive, Galactic Jackson, kristoaf, Hundred Sins, Deep Glaze és a Mayberian Sanskülotts bejelntéseivel.

kép: Reflektor

Nemcsak a nevek tekintetében underground a fesztivál, de a helyszínválasztás tekintetében is. A belvárostól tömegközlekedéssel is könnyen elérhető Fehérdűlő igazi csemege az urbex és a post-industrial kedvelőinek. 

kép: Reflektor

Azon túl, hogy a fellépők zöme legjobb esetben is csak a szomszédos fővárosokban vagy nagy szerencsével egy-egy pesti klubkoncerten csíphető el, a Reflektor valóban a zenére helyezi hangsúlyt. Szakít a hagyományos egész napos/több színpados/ottalvós modellel és a már nyugaton is bevett „fesztiválosított koncertek” tematikát veszi alapul, ahogy fogalmazott a főszervező:

„Kimész délután, meghallgatsz egy csomó marha jó koncertet, hajnalban meg hazamész, aztán napközben megnézed a várost, vagy csak ejtőzöl a következő délutánig”

kép: Reflektor

Árak tekintetében is barátságosnak mondható a fesztivál: a napijegyek 13.990 forintos áron, míg a 3 napos bérlet 29.900 forintért kaphatók.

——————————————————————————————————————————-

Reflektor Fesztivál

📍Fehér út / Terebesi út, Fehérdűlő, Budapest
📅 2022. július 14.-16.
07.14.: Son Lux (US), Seafret (UK), Joel Culpepper (UK), Alina Pash (UA), Crows (UK), Floex (CZ), Superflake, Hundred Sins, The Anahit, Black Bartók, boebeck, Solére
07.15.: Temples (UK), Squid (UK), Oscar Jerome (UK), Tenderlonious (UK), Super Besse (BY), LAVALAVA, Mayberian Sanskülotts, Deep Glaze, Perrin, Samurai Drive, O’SULLIVAN, Flanger Kids
07.16.: Nightmares On Wax (UK), Weval (NL), Porridge Radio (UK), Mother’s Cake (AT), A.A. Williams (UK), Moses Boyd (UK), Whispering Sons (BE), Jazzbois, The Devil’s Trade, kristoaf, Galactic Jackson, Bernáthy (live), iamyank, BÖBE 

Weboldal
Jegyek
Facebook-oldal
Facebook-esemény