Reflektor: Egy új nyári fesztivál Budapesten

Nemcsak a fővárosi, de a magyar fesztivál paletta üstököseként robbant be a Reflektor. Az első alkalommal megrendezésre kerülő 3 napos rendezvény fő célja egy olyan fesztivál megalkotása, ahol az itthon kevésbé ismert, ám nemzetközileg mégis releváns előadók kerülnek előtérbe, pontosabban reflektorfénybe.

kép: Reflektor Fesztivál

A júliusi fesztiváldömping egyik legizgalmasabb szereplője az Örs Vezér tértől pár percre található Fehérdülőn fekvő poszt-indusztriális környezetben, egy elhagyatott kamionmosó területén várja a látogatókat mainstreamen innen, undergroundon túl.

A fesztivál egyik headlinere, a Magyarországon először koncertező brit pszichedelikus rock banda, a Temples, akik a műfaj meghatározó formációjának számítanak. A hazai közönségnek már ismerősebben csenghet a Son Lux neve, ugyanis az amerikai formáció közel 4 év után tér vissza hozzánk. Ugyancsak visszatérő vendégként köszönthetjük a brit indie-pop duót, a Seafret-et.

Gitárzenében is tündököl a Reflektor fénye: a belga Whispering Son mellett biztosan hallhatjuk majd a Porridge Radio-t, a Mother’s Cake-t, a Squid-et, valamint A.A. Williams-t.

Különösen izgalmasnak ígérkezik a holland duó, a Weval fellépése, de ugyancsak az elektronika szerelmeseinek kedvez majd Floex szettje is.

A hazai fellépőket illetően sem a szokványos nevekhez nyúltak a szervezők. Az eddig bejelentett nevek közt biztosan ott lesz Fehérdűlőn – a teljesség igénye nélkül – a Jazzbois, iamyank, a Black Bartók, O’SULLIVAN, a Flanger Kids és boebeck.

Bár a fesztivál névsora még így is tartogat nem kevés meglepetést, így fest a line-up:

kép: Reflektor

——————————————————————————————————————————-

Reflektor Fesztivál

📍Fehér út / Terebesi út, Fehérdűlő, Budapest
📅 2022. július 14.-16.
07.14.: Son Lux (US), Seafret (UK), Floex (CZ), Superflake, The Anahit, Black Bartók, boebeck
07.15.: Temples (UK), Squid (UK), LAVALAVA, Perrin, O’SULLIVAN, Flanger Kids
07.16.: Weval (NL), Porridge Radio (UK), Mother’s Cake (AT), A.A. Williams (UK), Whispering Sons (BE), Jazzbois, The Devil’s Trade, iamyank, BÖBE

Weboldal
Jegyek

One thought on “Reflektor: Egy új nyári fesztivál Budapesten

Comments are closed.