Orfűig már féllábon is

Már csak alig több, mint egy hónap van hátra a (bevallottan személyes) kedvenc orfűi fesztiválomig. Minden évben a Fishing jelenti az igazi nyár kezdetét (kivéve amikor a Covid miatt augusztusra csúszik) és bár idén a szokásos időponthoz képest kicsit később kezdődik majd a fesztivál, ha az időjárás is kegyes lesz velünk június utolsó hetében ismét úgy élvezhetjük majd a FOO-t, mint a régi szép időkben. Ajánló, merengő, nosztalgiázó poszt következik.

Ahogyan azt a jegyeladási adatok idén is mutatják – majdnem minden nap teltházas már elővételben – sokan vagyunk, akik lassan már a fele királyságunkat odaadnánk egy klasszikus orfűi élményért. Jó volt a tavalyi, augusztus végi fesztivál is, hiszen _végre_ fesztiválozhattunk a sok bezártság után, kimozdulhattunk, koncertre mehettünk, táncolhattunk, úgy érezhettük jól magunkat, mint előtte évekig egyszer sem. Még az sem tudott keresztbetenni, hogy télikabátban kellett szürcsölni a jó stoutot a szálláson és éjszakára begyújtottunk a kis kályhában, olyan hideg volt. 

Az idei esemény várhatóan nem lesz ennyire katartikus, hiszen sokkal szabadabban élhettük életünket, mint a Covid alatt. Ennek ellenére a nehézségek legtöbbünk életéből nem tűntek el, sőt, így sokan tekinthetünk úgy erre a fesztiválra, mint a béke szigetére, ahova vágyódunk a hétköznapok során. Mert Orfű tényleg maga a csoda: nem csak a sokszor megénekelt fantasztikus hangulat, a gyönyörű táj, a jó fröccsök, hanem maguk az emberek is. A hajnali kettőkor egymás mellé sodródó világmegfejtők, a reggelig táncolók, a fesztiválozókat ritka nagy türelemmel elviselő helyiek mind-mind hozzáteszik a magukét ahhoz, hogy Orfű minden év csúcspontja legyen számomra és még sok fesztiválozó számára.

Orfű idén nagyrészt ugyanolyan lesz, mint évekkel ezelőtt, még a Covid előtt volt: nyugis, barátságos, a hétköznapi taposómalomtól jól elkülöníthető, igazi kikapcsolódás. És ez az, ami miatt nagyon sokan minden évben várjuk Orfűt és reménykedünk benne, hogy sosem lesz nagyobb, szponzorokkal teleaggatott, discosátrakkal teleültetett fesztivál. 

Mert mi így szeretjük Orfűt, nekünk így tökéletes.

Fishing On Orfű
2022. június 29. – július 2.
www.fishingonorfu.hu